Geo Costiniu, "Alain Delon" al Romaniei, a fost inmormantat la cimitirul Bellu din Capitala

Ultima actualizare: 19-11-2013 06:53

Actorul Geo Costiniu ramane doar o frumoasa amintire. Colegii de scena i-au spus adio pe treptele teatrului Odeon si l-au condus spre
cimitirul Belu, acolo unde a fost inmormantat.

 

Actorul supranumit "Alain Delon al Romaniei" a fost plans la groapa de cei care l-au iubit cel mai mult: prietenii adevarati, sotia care i-a fost alaturi pana la sfarsit si baiatul sau din prima casatorie, venit tocmai din Suedia. Apropiatii i-au spus ca tatal sau, actorul Geo Costiniu, era un om plin de talent, cu un farmec special. Cand aparea pe scena, ridica toata sala in picioare.

Geo Costiniu a plecat din aceasta lume insotit de un soare bland si generos, asa cum a fost si el. Toti cei care l-au cunoscut s-au declarat iremediabil fermecati de omul si actorul Geo, un suflet mare, inzestrat cu un talent remarcabil.

Era tare frumos in tinerete, spun prietenii care-l stiau de-o viata. Optimist si pus mereu pe glume, asa ca toata lumea il iubea.

Nascut pe 23 aprilie 1950, in Bucuresti, Geo Costiniu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica. A jucat la Teatrul Bulandra si a ajuns apoi la Odeon. In cinematografie a debutat in 1972, insa filmul care i-a adus recunoasterea a fost "Septembrie", in regia lui Timotei Ursu. Au urmat alte roluri de exceptie in "Ora zero", "De ce are vulpea coada?" sau "Patul conjugal".

Ultima data a urcat pe scena anul trecut, alaturi de Florin Zamfirescu, in piesa "Marchizul de Sade, in regia lui Beatrice Rancea. Geo Costiuni s-a stins la 63 de ani, dupa ce o boala nemiloasa l-a infrant. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO