Frig, ploi si lapovita in mai multe zone din tara. Vremea se schimba incepand de marti

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05
Frig, ploi si lapovita in mai multe zone din tara....
Prognoza meteo, 15 decembrie...

Vremea va fi calda in majoritatea regiunilor, insa cele mai mari valori termice se vor inregistra in zonele de deal din sudul Romaniei, in Banat, in Crisana si in Maramures. Se vor inregistra intre 3 si 13 grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi destul de numerosi. Maximele vor fi similare cu cele inregistrate duminica. In jumatatea nordica a Moldovei cerul va fi variabil. 

In nordul Transilvaniei si in Maramures, norii vor fi mai numerosi, dar sansele de precipitatii vor fi foarte reduse. Maximele vor fi foarte placute. Cald va fi si in vestul tarii, iar dupa risipirea cetii din zonele joase, cerul va fi variabil, iar maximele vor creste. Se vor inregistra pana la 10, 12 grade Celsius.

In centrul Romaniei maximele vor ajunge pana la valori de 6, 7 grade Celsius. Cele mai mari probleme cu ceata le va avea sud-vestul, unde aceasta poate persista pe toata durata zilei. In consecinta, maximele vor fi doar usor pozitive in zonele joase. Mult mai bine va fi in regiunile de deal unde se vor atinge si valori de 10 grade. In judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Gorj si Valcea avem avertizare cod galben de ceata persistenta pana la ora 11.

Tot despre ceata vorbim si in sudul tarii. Temperaturile maxime vor fi strans legate de momentul in care aceasta se va risipi si daca acest lucru nu se va petrece probabil ca nu vor fi mai mult de 2, 3 grade.

In Bucuresti situatia nu este una prea placuta vom avea si luni multi nori si ceata. E posibil sa avem si ceva soare, iar cel mai probabil acest lucru se va intampla aproape de orele pranzului. Maxima va fi de 5 grade Celsius.

Cel mai bine va fi in regiunile de deal si in cele montane unde vremea va fi si frumoasa si calda. Soarele va straluci in majoritatea masivelor asa ca nu vor fi nici macar conditii de ploaie iar vantul o sa scada in intensitate. Temperaturile maxime, similare cu cele inregistrate ieri, vor fi exclusiv pozitive.

Marti - vremea va fi calda mai ales in interiorul arcului carpatic, la deal si la munte. La lasarea noptii se vor strange norii si vor acoperi cam toata jumatatea vestica. Vor fi cateva ploi slabe, iar in nordul Carpatilor Orientali va fi lapovita sau va ninge.

Miercuri - tendinta va fi de racire in vest, in centru si in nord unde va ploua pe arii extinse. Pe timpul noptii, la munte si in nordul extrem va fi lapovita sau va ninge.

Joi - vom avea vreme normala din punct de vedere termic si va ploua slab, pe suprafete mici, in sud, in centru, in est, iar noaptea vor fi ceva precipitatii in nord-vest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO