Fostul profesor de sport de la Jean Monet, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare

25-10-2013 18:10

Profesor Jean Monnet

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala Octavian Visan a fost condamnat, vineri, definitiv, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru intretinerea de acte sexuale cu o eleva.

Judecatorii de la CAB au hotarat astfel sa-i scada din pedeapsa aplicata de prima instanta.

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au decis, de asemenea, sa il oblige pe Visan sa participe la sedinte de consiliere psihologica si sa inlature masura de siguranta a interzicerii practicarii profesiei in cazul sau, se precizeaza in solutia de vineri a judecatorilor, potrivit Mediafax.

Totodata, instanta a decis sa respinga recursul formulat de partea vatamata din dosar, Oana Raluca Racovita.

Octavian Visan a fost condamnat, la 19 decembrie 2012, de Judecatoria Sectorului 1 la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a dispus atunci suspendarea pedepsei pe o perioada de incercare de cinci ani si sase luni. Totodata, instanta l-a obligat pe Visan sa ii plateasca Oanei Raluca Racovita despagubiri simbolice de un leu.

In decembrie 2011, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 l-a trimis in judecata pe Dan Octavian Visan, fost profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", acesta fiind acuzat de acte sexuale cu un minor, in forma continuata.

Oana Raluca Racovita, pe atunci eleva in clasa XI-a la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, in 3 noiembrie 2011, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO