Focar de Covid-19 pe un șantier din Ploiești. Câte persoane sunt infectate

Ultima actualizare: 10-09-2020 15:59
Încă un focar de Covid-19 în București: zeci de pacienți și cadre medicale, infectate
Getty

Un nou focar de Covid-19 a fost identificat în judeţul Prahova pe un şantier din municipiul Ploieşti, unde cinci angajaţi ai unei firme au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Potrivit datelor comunicate, joi, de Instituţia Prefectului Prahova, alte 20 de rezultate ale unor teste deja prelevate sunt în aşteptare, în acest caz fiind demarată o anchetă epidemiologică.

Totodată, au fost identificaţi contacţii celor cinci persoane testate pozitiv şi au fost carantinaţi, iar cei care au fost confirmaţi deja cu noul coronavirus au fost izolaţi.

Alte două focare de COVID-19 sunt active la centrul de plasament din Filipeştii de Târg, care funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, precum şi la un centru medical privat din oraşul Boldeşti Scăeni.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova 4.739 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi, 159 de prahoveni au decedat.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 274 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 dintre cele 28 existente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitatea mobilă de terapie intensivă şi Spitalul Municipal Câmpina au fost raportate ca fiind ocupate.

În continuare, unitatea ATI mobilă, unde sunt opt paturi pentru pacienţi în stare critică, este nefuncţională din cauza lipsei de personal care să o deservească.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO