Focar de Covid-19 la Colegiul Militar din Alba Iulia. Zeci de elevi s-au infectat

22-02-2021 17:17


Focar de coronavirus la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde 61 de elevi au fost depistați pozitiv.

Inițial, cinci elevi au avut rezultat pozitiv la testele PCR, iar în urma anchetelor epidemiologice au fost depistați și ceilalți copii, cei mai mulți asimptomatici.

Cei care au avut teste pozitive au fost trimiși acasă, iar contacții lor direcți au fost izolați în incinta școlii internat pentru a se limita înmulțirea cazurilor.

De la începutul semestrului al doilea toți cei 460 de elevi ai clasele a IX- a și până la a XII-a, de la Colegiul Militar Național “Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost testați, tocmai pentru a preveni răspândirea virusului.

Rezultatele au arătat că un număr mare de copii sunt pozitivi și imediat s-au luat măsurile necesare pentru a împiedică răspândirea virusului la alți colegi sau la dascăli.

Cornel Sandu, inspector general școlar ISJ Alba: ”În acest moment la liceul militar avem 61 de elevi confirmați și 2 cadre didactice pozitiv, e cel mai mare număr din județ. În restul județului mai avem numai 9 copii și încă 17 cadre didactice, avem suspendată activitatea la 10 clase”.

 

Orele se desfășoară în sistem hibrid

 

Elevii au fost testați de o echipă a spitalului militar din Sibiu, iar un medic epidemiolog de la spitalul militar din Cluj a venit la Alba Iulia.

Nicolae Albu, prefect de Alba Iulia: ”Toți elevii care au fost depistați pozitiv au fost trimiși acasă sub supravegherea părinților sunt majoritatea din alte județe, a fost prezent un medic epidemiolog de la Spitalul Militar Cluj. Acolo au fost luate toate măsurile, nu afectează incidența municipiului Alba Iulia, este asimilată ca și focar distinct rezidențial și atunci nu afectează incidența pe municipiul Alba Iulia”.

Acum orele se desfășoară în sistem hibrid, astfel încât toți elevii participă la ore. În instituția militară se realizează zilnic triajul epidemiolog și se dezinfectează spațiile, clasele, sălile, dormitoarele și holurile.

Incidența cazurilor la nivelul orașului Alba Iulia este de 4,24 la mia de locuitori.


VIDEO PROTVPLUS.RO