Final fericit în cazul srilankezilor concediați abuziv. Cine s-a oferit să îi angajeze

Ultima actualizare: 27-05-2020 15:53
sri lanka
Pro TV

De'Longhi România a propus Ministerului Muncii și Protecției Sociale să preia spre angajare pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, muncitori care rămăseseră fără slujbe și fără posibilitatea de a se întoarce acasă, se arată într-un comunicat al companiei.

Oferta companiei din Cluj a fost selecționată dintre toate cele transmise către minister, astfel încât De'Longhi România va asigura transportul București – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare în apropierea fabricii și va semna cu ele contracte de muncă, respectând aceleași condiții de salarizare și de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajați de la Jucu, se mai arată în comunicat.

”Decizia Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka ramași fara contract ne bucură foarte mult,” a precizat conducerea companiei De'Longhi România. ”Am putut remedia o situație dificilă pentru acești oameni, într-un timp record și am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasa, în condiții corecte, de respect și de securitate.”

Compania își completează astfel efectivul de lucru ca să-și continue activitatea în creștere semnificativă în această perioadă.

Șase companii s-au oferit să îi angajeze

 

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că șase companii au mers să discute cu muncitori din Sri Lanka.

„După ce au reflectat asupra celor șase oferte oferite azi de angajatori, cetățenii din Sri Lanka au optat pentru una dintre oferte, este vorba despre oferta unei firme din Cluj. Au intrat în contact, urmează să se proceseze documentele și sper ca mâine să se întâmple și deplasarea dânșilor către un loc de muncă prin implicarea angajatorului, ca să și înceapă activitatea”, a spus Violeta Alexandru.

Zeci de muncitori din Sri Lanka, ce au lucrat la o fabrică de confecţii din municipiul Botoşani şi care s-au aflat în carantină instituţionalizată, vor fi repatriaţi, a anunţat, duminică, Centrul Judeţean de Comunicare coordonat de Instituţia prefectului.

Concediați și trimiși acasă în Sri Lanka

 

Potrivit sursei citate, 36 de cetăţeni asiatici au fost îmbarcaţi, duminică, în două autocare pentru a fi transferaţi la Aeroportul Otopeni, de unde se vor îmbarca în avion pentru a pleca spre Sri Lanka.

”În cursul zilei de astăzi, două autocare cu 36 de cetăţeni srilankezi s-au pus în mişcare cu destinaţia Aeroport Otopeni, în vederea întoarcerii în ţara lor. Este vorba despre 35 de cetăţeni srilankezi care au ieşit din carantină şi un cetăţean srilankez externat din spital în cursul zilei de astăzi”, se precizează în informarea de presă.

Carantinarea cetăţenilor din Sri Lanka a avut loc la scurt timp după ce aceştia au fost concediaţi de fabrica de confecţii, dar şi după ce unul dintre ei a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO