Fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie. Primele declarații ale părinților adoptivi


Ultimul update: Sambata 22 Iunie 2019 11:55
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2019 11:00
Categorie: Stiri actuale

Fetița de 8 ani care a fost luată de poliţişti din casa în care a fost crescută de un asistent maternal din Baia de Aramă a ajuns la familia care a adoptat-o și-a revenit din şocul prin care a trecut.

Cea mică apare zâmbind în două fotografii alături de mama adoptivă.

Părinții adoptivi au declarat pentru Libertatea că fetița este bine, liniștită și urmează să plece acasă, după încheierea tuturor procedurilor necesare.

„Sorina este bine, a fost puțin speriată, dar s-a liniștit, a mâncat și este bine. Am făcut un fel de înțelegere, ca să zic așa, a promis că se va împrieteni cu noi, că vom fi prieteni, iar când va fi mare va face ce vrea ea. Referitor la ce s-a întâmplat astăzi, autoritățile au făcut ce ar fi trebuit să facă pentru a lua un copil care era ținut acolo ilegal. A fost tot timpul un psiholog cu Sorina, iar acum, așa cum am spus, este bine”, au transmis cei doi români stabiliți în SUA.

Evenimentul a stârnit un val de reacţii şi în rândul instituţiilor statului. Parchetul General a început verificarea procuroarei care ar fi bruscat fetiţa. Aceasta a transmis însă că asistenţii maternali erau decăzuţi din drepturi, iar minora era agitată şi a opus rezistenţă deoarece i s-a inoculat ideea că va fi dusă în străinătate şi i se va face rău.

Parchetul General a mai transmis că asistentul maternal s-a opus procedurii de adopţie a micuţei de către familia din SUA, deşi a refuzat de două ori, în 2013 şi 2017, să o adopte pe fetiţă.

Conform news.ro, Tribunalul Mehedinţi a decis, în 18 februarie 2019 că ”intervenienta Şărămăt Mariana a formulat cererea de adopţie a minorei Lucan Sorina” în termenul legal, respingând cererea de adopţie internaţională formulată de familia Ramona şi Gabriel Săcărin. Aceştia însă au făcut apel, iar Curtea de Apel Craiova le-a dat dreptate în 23 aprilie 2019 şi a schimbat sentinţa atacată, în sensul că a fost încuviinţată adopţia.

Anchete și proteste după scandalul adopției din Mehedinți. Cum se apără procuroarea
Povestea fetiței adoptată de o familie de români din SUA. Anunțul Parchetului General
VIDEO PROTVPLUS.RO