Fenomen neașteptat în Ploiești. Ce au observat trecătorii pe Bulevardul Castanilor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 16 Octombrie 2018 16:54
Categorie: Stiri actuale

Natura oferă un spectacol încântător la Ploieşti, unde castanii sunt din nou în floare. Va fi o toamnă lungă şi secetoasa, sunt de părere trecătorii opriţi să admire copacii de pe bulevardul principal, mărginit de arbori înfloriţi.

Biologii susţin că zilele neobişnuit de călduroase din această perioadă, venită după vremea rece din septembrie, a păcălit plantele, care reacţionează ca şi cum ar fi primăvară.

Printre crengile uscate şi frunze ruginii, florile albe sunt o apariţie surprinzătoare în peisaj. Oamenii se minunează cum de castanii sunt plini de buchete înflorite, acum, la jumătatea lunii octombrie.

Erau 23 de grade, marți la prânz, în Ploieşti. Vreme excelentă pentru o plimbare printre sutele de castani ce străjuiesc principalul bulevard din Ploieşti.

Anca Metea: "E timpul prea cald. Este prea cald pentru această lună şi sunt frumoşi, dar nu e timpul lor. S-ar putea să fie o toamnă secetoasă, chiar este şi prea cald nu e bine. Aşa se spune? Da ca o să fie o toamnă secetoasă."

Niculina Mazilu:
"Sunt foarte, foarte frumoşi, cui îi place natura….mulţi spun eh…de s-ar termina frunzele."

Căldura excesivă, dar şi lipsa apei a făcut că florile castanilor din octombrie să fie mai mici ca cele din primăvara - spun specialiştii.

Emilia Iancu, Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova: "A fost răcoare puţină în urmă cu o lună şi ceva, ceea ce a dus cumva vegetaţia în eroare adică au crezut că aceea a fost iarna şi aceştia la care căzuseră frunzele s-au şi pregătiţi să înceapă o altă vegetaţie, o altă primăvara. Dar nu este primăvara, temperatura e chiar de vară."

Vremea se anunţă căluroasă şi în perioada următoare astfel că este posibil spun specialiştii să admirăm castanii înfloriţi chiar şi în noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: castani, ploiesti, vara,

Specialiștii au găsit leac pentru cancerul castanului. Ciuperca s-a extins rapid în pădurile din România
Mesajul unui protest inedit al clujenilor, dupa ce primaria a taiat castanii batrani:
VIDEO PROTVPLUS.RO