Fata din Botosani, batuta de tata pentru o nota mica, a scapat pentru moment de chinuri. Ce se intampla si cu sora ei geamana

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01

Adolescenta de 13 ani, din judetul Botosani, batuta de tatal ei cu un cablu electric pentru ca a luat o nota mica a fost externata si preluata de Protectia Copilului.

La fel s-a intamplat si cu sora ei geamana care a fost chemata la consiliere impreuna cu bunica. In urma evaluarii, psihologii au decis ca ambele fete sa ramana in grija lor pana cand instanta le va decide soarta: atat lor, cat si a tatalui extrem de violent.

Protectia Copilului Botosani a stabilit ca cele doua fete nu mai pot sta cu bunica atata timp cat tatal lor locuieste in aceeasi curte cu ele.

Atat el, cat si mama fetelor, au fost declarati inapti sa aiba grija de copile in urma cu 8 ani, cand au suferit un accident rutier. De atunci fetele sunt crescute de bunica paterna, dar tatal le aplica adesea corectii dure, spun vecinii. Dupa ultima bataie, una dintre gemene a ajuns la spital plina de vanatai, lovita cu un cablu electric pe maini, pe spate si pe picioare.

"In prezent, cele doua adolescente surori se afla in centrul de primire al copilului in regim de urgenta. Ca urmare a consilierii realizate de catre psiholog a fost adusa si cealalta fata care se afla in mediul familial la bunica paterna insa, in aceeasi curte cu tatal agresor. Drept urmare, a fost scoasa din acel mediu de risc", a precizat Felicia Mihai, reprezentant Protectia Copilului Botosani.

Specialistii de la Protectia Copilului Botosani o vor indruma pe bunica din partea tatalui sa ceara in instanta ordin de protectie impotriva fiului agresor. In acelasi timp, barbatul este monitorizat de politistii care il cerceteaza pentru violenta in familie.

Barbatul mai are acasa o fetita cu cea de-a doua sotie, iar asistentii sociali vor sa stea de vorba si cu ea.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!