Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă, 14 mai 2022, cu un spectacol multimedia impresionant

Ultima actualizare: 13-05-2022 10:28
Fântânile renovate din Piața Unirii s-au redeschis, joi, publicului
Inquam Photos / Octav Ganea

După doi ani de pauză pandemică, fântânile din Piața Unirii au fost reabilitate și sunt gata să impresioneze publicul cu un spectacol de lumini, sâmbăta,14 mai 2022 de la ora 21:00, potrivit News.ro

Începând din weekend-ul acesta, 14-16 mai 2022 și până la toamnă, bucureștenii vor putea admira show-uri multimedia la fântânile din Piața Unirii. Acestea au tematici variate, iar melodiile selectate completează jocul de apă şi lumini.

În lunile de vară, iunie și iulie, spectaolele vor începe la ora 21:30, în luna august la ora 21:00, iar toamna de la ora 20:00. Spectacolele vor dura 45 de minute, iar intrarea este liberă.

„Fântânile din Piaţa Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureştenilor şi turiştilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică şi lumini, după doi ani de pauză. Suntem mândri că am implementat şi administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană, reconfirmând standardul de excelenţă la care ne raportăm în fiecare zi”, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Fântânile din Piața Unirii, unul dintre cele mai importante puncte de atracție

Fântânile din Piața Unirii au fost redeschise în anul 2018, în urma unui proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, devenind rapid unul dintre cele mai importante puncte de atracţie a Capitalei.

Fântâniile din Piața Unirii este primul proiect în materie de divertisment cu apă ce beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european, unele fiind elemente unice în Europa.

Cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din lume

Fântâniile din Piața Uniri au fost construite la sfârșitul anilor ’80 și au fost recunoscute, omolgate și publicate în 2019 drept “Cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din Lume”, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafaţă a apei de 16.200 m² şi fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Traficul se va restricționa în perioada 14 mai-2 octombrie 2022, vineri, sâmbătă și duminică

În perioada 14 mai - 2 octombrie, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, se va restricţiona traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fânâni).

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO