Plaja distrusă de turiști va rămâne închisă cel puțin 2 ani. GALERIE FOTO

Maya Bay - 3
Getty

Accesul turiştilor pe plaja Maya Bay din Thailanda va rămâne restricţionat încă cel puţin doi ani, a anunțat un cunoscut biolog marin care supraveghează eforturile de reabilitare a coralilor din zonă.

Maya Bay - o plajă devenită celebră în lumea întreagă graţie filmului "The Beach", o producţie hollywoodiană din anul 2000 în care rolul principal a fost interpretat de Leonardo DiCaprio - a fost închisă pentru prima dată în iunie 2018, după ce autorităţile locale au descoperit că cei mai mulţi dintre coralii din zonă au fost afectaţi de ancorele ambarcaţiunilor ce transportă turişti.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto a acestui articol!

Autorităţile guvernamentale au avut iniţial în plan închiderea plajei timp de patru luni, însă ulterior s-a decis ca măsura să fie menţinută o perioadă mai lungă, fără a fi stabilit un termen clar.

''Eforturile de reabilitare au nevoie de timp. Este dificil mai ales atunci când majoritatea coralilor au murit'', a declarat Thon Thamrongnawasawat, ecologist specializat în biologie marină şi coordonator al proiectului.

Citește și
alistmagazine.ro
Cele mai frumoase 10 plaje din lume
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Peste 23.000 de corali noi au fost plantaţi începând de anul trecut, după închiderea golfului, a spus expertul, însă rămâne de văzut dacă mulţi dintre ei au fost afectaţi de fenomenul de albire din cauza soarelui puternic din timpul verii.

Pagubele totale suferite de coralii din Thailanda au atins un nivel "critic", creşterea fiind alarmantă în ultimul deceniu, a indicat Thon, profesor la Universitatea Kasetsart din Bangkok. El a adăugat că industria turismului, în plină expansiune în Thailanda, este responsabilă de această situaţie.

Aproximativ 38,2 milioane de turişti au vizitat Thailanda în 2018, în creştere faţă de cifra înregistrată cu un an înainte, respectiv 35 de milioane.

Doar în Maya Bay au ajuns în fiecare zi circa 4.000 de turişti, depăşindu-se astfel capacitatea actuală a plajei.

După redeschiderea plajei, ar putea fi permis accesul a doar aproximativ 2.000 de turişti pe zi, notează DPA.

În luna august a anului trecut, Thamrongnawasawat a anunţat că populaţia de corali a început să se regenereze. "Coralii tineri cresc într-un ritm incredibil de rapid. Vom asista în curând la revenirea paradisului", a declarat el la acea vreme.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ce înseamnă plajele marcate cu
Ce înseamnă plajele marcate cu "blue flag" şi câte avem pe litoral

Litoralul românesc a rămas în urmă când vine vorba de plaje marcate cu "steag albastru", distincţie care oferă garanţia că nisipul şi apa sunt curate.

Cele mai frumoase 10 plaje din lume
Cele mai frumoase 10 plaje din lume

O plajă trebuie să-ți taie pur și simplu respirația pentru a fi inclusă în topul celor mai frumoase din lume. Fie că sunt situate în zone tropicale sau temperate, aceste destinații se remarcă prin farmecul unic.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.