Embolia pulmonara, posibila cauza a decesului tinerei de la Arad care lua prafuri de slabit

Ultima actualizare: 30-09-2013 06:50

Primele rezultate ale necropsiei in cazul tinerei din Arad care a murit in spital, dupa o cura de slabit, arata ca pacienta a suferit o embolie pulmonara, care ar putea fi cauza decesului. Compicatia ar fi putut apaarea din cauza anticonceptionalelor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, dr. Adrian Wiener, primele rezultate ale necropsiei arata ca tanara de 27 de ani suferise si un embolism pulmonar.

"Embolismul pulmonar suferit poate fi cauza decesului, conform primelor date pe care le avem. Se stie ca embolismul pulmonar este o complicatie care poate aparea in cazul consumului unor anticonceptionale", a declarat Wiener.

Conform acestuia, cauza initiala a starii de coma profunda ramane stopul cardio-respirator suferit in 13 septembrie, care putea surveni in urma consumului de suplimente nutritive, regim care a presupus inlocuirea unor mese cu prafuri dizolvate in apa.

Pentru concluziile finale, medicii asteapta in acest caz si rezultatele toxicologice.

Politia Arad a declansat o ancheta in cazul tinerei de 27 de ani care a murit, miercuri seara, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, in urma unui stop cardio-respirator, dupa doua saptamani in care a fost in coma. Tanara, care fusese tehnician dentar, avea aproximativ 80 de kilograme, si lua prafuri de slabit la recomandarea unui agent care le promova.

Medicii afirmau ca decesul tinerei ar fi putut surveni din cauza medicamentelor pentru slabit pe care le folosea aceasta, dar si din cauza combinatiei acestora cu anticonceptionalele pe care le lua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO