Elevi eliminați de la simularea Bacalaureatului. Cum au fost prinși

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Zeci de mii de elevi din toată ţara, din clasele a XI-a şi a XII-a, au dat astăzi examenul de simulare a Bacalaureatului la Limba Romană.

Elev din Suceava eliminat de la simularea Bacalaureatului, pentru tentativă de fraudă cu telefonul

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic din Rădăuţi a fost eliminat luni de la simularea probei scrise la limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, pentru tentativă de fraudă cu telefonul mobil, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

Potrivit sursei menţionate, la această probă a elevilor de la învăţământul de zi a fost o prezenţă de 95% la clasa a XI-a şi 93,5% la clasa a XII-a.

O rată mare a absenteismului s-a înregistrat la clasele de seral şi fără frecvenţă, unde s-au prezentat foarte puţini candidaţi, 2.31% prezenţi la clasele a XII-a seral şi fără frecvenţă şi 2,29 % prezenţi la clasele a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, iar toţi elevii din învăţământul special înscrişi au fost prezenţi la prima probă de simulare.

Conform ISJ Suceava, la clasa a XI-a zi s-au înscris 5.891 elevi, iar 295 au absentat.

La clasa a XII-a învăţământ special s-au înscris nouă elevi, toţi prezenţi la proba de luni, la clasa a XII-a seral, dintre cei 210 elevi înscrişi s-au prezentat doar 12 elevi, iar la clasa a XII-a frecvenţă redusă doar un elev a participat la această probă dintr-un total de 351 înscrişi.

La clasa a XII-a cursuri de zi s-au înscris 5.391 de elevi, dintre care 350 au absentat, iar un elev de la Colegiul Tehnic din Rădăuţi a fost eliminat pentru tentativă de fraudă cu utilizarea telefonului mobil.

La clasa a XIII-a seral s-au înscris 189 de elevi, doar trei fiind prezenţi, iar la clasa a XIII-a frecvenţă redusă s-au înscris 378 de elevi şi au fost prezenţi doar zece.

Un elev din Sibiu a fost eliminat de la simularea Bacalaureatului pentru că a folosit telefonul mobil

Un elev de la un liceu din municipiul Sibiu a fost eliminat luni, de la simularea examenului de Bacalaureat la disciplina limba şi literatura română, pentru că a avut asupra lui telefonul mobil, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Simularea examenului de Bacalaureat a fost susţinută în judeţul Sibiu de 4.732 elevi, ceea ce înseamnă 88,17 % din totalul celor care puteau participa. Un număr de 634 de elevi au lipsit de la simularea Bacalaureatului la limba şi literatura română, conform sursei menţionate.

Doi elevi din Buzău, eliminaţi de la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat

Doi elevi, unul de la Colegiul "B. P. Hasdeu" şi celălalt de la Grupul Şcolar "Grigore C. Moisil" din Buzău, au fost eliminaţi luni de la prima probă a simulării examenului naţional de Bacalaureat, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

"Primul caz a avut loc la Colegiul 'B.P.Haşdeu' din municipiul Buzău, un elev a fost surprins în sala în care avea loc testarea având asupra sa un telefon mobil. Deşi liceanul nu utiliza dispozitivul, acesta a fost eliminat", a declarat pentru Agerpres şeful IŞJ Buzău, Florina Stoian.

Potrivit sursei citate, un al doilea caz a avut loc la Grupul Şcolar "Grigore Moisil", unde un elev a fost prins copiind, fiind eliminat din sala în care a avut loc testarea.

În judeţul Buzău, la prima probă a simulării examenului naţional de Bacalaureat au fost prezenţi 7.900 de elevi din clasele a Xl-a şi a Xll-a.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO