Educatoarea filmată în timp ce agresa copiii, internată pentru evaluare la Psihiatrie

Dată publicare: 17-10-2017 12:24
Dată actualizare: 22-10-2017 19:33


O educatoare din Vrancea, filmată în timp ce îi agresa pe copii, la grădiniţă, a fost obligată de judecători să se interneze într-o clinică specializată de psihiatrie, pentru că reprezintă un pericol pentru cei mici şi trebuie evaluată.

 

Procesul ei nu s-a încheiat şi ar putea ajunge după gratii pentru ce a făcut. În imaginile şocante, care au declanşat ancheta, educatoarea ţipa şi îi lovea pe copii. Suprinzător este că ea a trecut fără probleme de examenul psihologic anual, care îi dădea dreptul să profeseze.

Scene revoltătoare au fost înregistrate de un părinte la grădiniţa din localitatea Poiana, judeţul Vrancea, anul trecut.

Educatoarea îi agresează pe copilaşi şi seenervează la culme din motive banale. După ce imaginile au fost făcute publice, conducerea grădiniţei a decis să-i taie 15% din salariu, pentru şase luni. Însăeducatoarea a rămas în funcţie şi a continuat să lucreze cu copiii.

La aproape un an de la începerea urmăririi penale, procesul ei pentru purtare abuzivă încă sejudecă, iar magistraţii au luat o măsură.

Iulian Păun, judecător: „Judecătoria Focşani a solicitat internarea provizorie a inculpatei într-o unitate sanitară de specialitate pt efectuarea unei expertize şipentru ameliorarea, obţinerea unei ameliorări, care să înlăture o eventuală stare de pericol ce a determinat luarea acestei măsuri.”

Cu o vechime de 16 ani în sistemul de educaţie, femeia de 48 de ani trecuse cu brio toate testările psihologice.

Lauriana Ailincutei, inspector şcolar general ISJ Vrancea: „Ceea ce ştiu de anul trecut şcolar este că odată cu desfăşurarea procesului, doamna a trebuit să maitreacă prin nişte testări la solicitarea instanţei şi acele testări medicale au ieşit în regulă.”

Psihologii sunt de părere că întreg sistemul de evaluare al profesorilor ar trebuie modificat.

Elena Stambuli, psiholog: „Cam toate cadrele didactice au învăţat testele şi deja este previzibil ceea ce se întâmplă. Învaţă itemii, răspund corect şi atunci avem sau nu o problemă, trecem testarea psihologică. Recomandarea mea este că testele psihologice adresate cadrelor didactice să fie schimbate anual.”

Educatoarea va putea reveni la catedră numai dacă experţii vor hotărî că este aptă să lucreze şi că nu reprezintă un pericol pentru copii.

Pe de altă parte, când procesul ei se va încheia, educatoarea poate fi condamnată la închisoare sau la plata unei amenzi penale, pentru modul în care s-a purtat cu cei mici.

Şi la Botoşani, unui profesor de muzică i-a fost suspendat contractul de muncă după ce a picat testarea medicală periodică. Zeci de părinţi îl acuză pe dascăl că a agresat mai mulţi elevi.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO