După ce a fost acuzat de viol de alt tânăr, Cristian Pomohaci merge din nou la judecată

Ultima actualizare: 11-09-2017 15:56

Mitropolia Ardealului va judeca pe 19 septembrie apelul făcut de Cristian Pomohaci la decizia de caterisire. Până atunci, fostul preot mai are timp să aducă dovezi prin care să demonstreze, aşa cum susţine el, că este nevinovat.

Decizia de caterisire a lui Cristian Pomohaci a fost luată de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia, la sfârşitul lunii iulie, după ce în presă a apărut o înregistrare în care părintele cerea favoruri sexuale unui minor.

Pomohaci a făcut însă contestaţie, iar Mitropolia Ardealului va trebui să dea acum o decizie finală în acest caz. Consistoriul mitropolitan a admis şi cererea fostului preot de a aduce câţiva martori în faţa înalţilor prelaţi.

De asemenea, Cristian Pomohaci poate să aleagă şi un apărător bisericesc, specialist în drept canonic, atestat de către Patriarhia Română.

În paralel, procurorii de la Parchetul General îl cercetează pe Cristian Pomohaci pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Mai mult, la începutul săptămânii, un alt tânăr l-a acuzat pe fostul preot că l-ar fi violat când el avea doar 13 ani şi locuia în casa lui Pomohaci. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO