Drama locuitorilor din Ploieștiul plin în gunoaie. ”Suntem îngropaţi până peste gât”

29-08-2019 07:56


Îngropaţi în gunoaie! Aşa se simt locuitorii din Ploieşti, de când resturile menajere şi sacii cu mizerie sunt abandonaţi la orice colţ de stradă.

Oraşul a ajuns la dezastru pentru că firma care colectează gunoaiele nu are suficiente maşini şi nici oameni care să strângă la timp resturile aruncate. Cel puţin asta susţine administraţia locală, care a cerut de nenumărate ori rezilierea contractului cu firma de salubritate. În tot oraşul sunt doar 11 maşini de gunoi.

Aşa se ridică mizeria de la o platformă de gunoi din cartierul Vest al Ploiestiului. Oamenii din zonă spun că de mai bine de o săptămână acesta nu a fost ridicat. Şi asta în timp ce temperaturile au depăşit 35 de grade iar întreaga zonă s-a transformat într-un imens focar de infecţie.

Bărbat: ”Am ajuns să ne bucurăm când vine firma să ridice gunoiul. Aşa am ajuns..dezastru, mizerie şi peste tot şi şobolani, fel şi fel de insecte ne mănâncă de vii”.

Bărbat: "De ce să stau 7 zile sau 7 nopţi să îmi ia şi mie gunoiul că miroase şi se adună şobolanii, doamnă"

Femeie: "Suntem îngropaţi până peste gât…dar nu se poate, nu se poate…adică noi plătim gunoiul pentru ce ..ca să stăm în mizerie…altfel nu îl mai platm".

Oamenii s-au săturat să vadă ghenele revărsate şi neinacpatoare. Aşa că unii au abandonat mizeria pe unde au nimerit.

Administraţia arata cu degetul firma de salubritate, care însă susţine că îşi face treabă ca la carte.

Adrian Dobre, Primar Ploieşti: ”Avem zeci, poate chiar sute de amenzi date societăţii, din păcate nu este o soluţie acest lucru să lucrăm la efect nu la cauza. Atâta timp cât această societate nu îşi va aduce utilajele pentru a respecta programul pe care îl au nu o să putem menţine o curăţenie aşa cum ar trebui în municipiul Ploieşti.”

Practic, doar 11 maşini de gunoi încearcă să adune zilnic din oraş tonele de mizerie abandonată la tot pasul.

Cristian Ionescu, Director Rosal: "Nimeni nu poate să spună ca gunoiul nu se ridca la timp conform programului. Problema care este…..cantitatea de gunoi care se produce este mult mai mare decât ceea ce a fost în caietul de sarcini”.

Ca să mai domolească nemulţumirea oamenilor, firma de salubritate promite că de săptămâna viitoare va mai aduce în oraş alte 4 maşini de gunoi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO