Bogdan Oprea: Informatia privind cele doua romance moarte in masacrul de la Hula este falsa

Ultima actualizare: 18-09-2012 18:34

Informatia legata de tinerele romance ucise in Siria este "falsa", potrivit lui Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui.


"Sunt in masura sa afirm ca informatia lansata de Comunitatea Siriana din Timisoara, potrivit careia doua romance ar fi murit in timpul atacurilor care au avut loc in Houla in data de 25 mai a.c., este falsa, iar cele doua femei se afla in viata. Administratia Prezidentiala face apel la organizatiile siriene din Romania sa nu lanseze informatii false cu scopul de a-si exprima convingeri politice. Ambasada Romaniei din Republica Araba Siriana este in masura sa acorde asistenta celor aproximativ 14.000 de cetateni romani aflati pe teritoriul Siriei", a declarat Bogdan Oprea, purtator de cuvant al presedintelui Romaniei

Presedintele comunitatii siriene din Timisoara, Ziad Mashalmeh, a declarat, vineri, ca doua tinere din municipiu, care erau plecate de mai mult timp in Siria, la tatal lor, au fost ucise in masacrul din Hula.

Potrivit dr. Ziad Mashalmeh, cele doua tinere, in varsta de 18 si 23 de ani, erau surori din Timisoara si se aflau la Hula, in Siria, unde se mutasera de mai multa vreme la tatal lor.

"Saptamana viitoare, va fi zi de doliu la Timisoara in memoria celor doua fete si a celorlalte victime ale masacrului. Cele doua tinere, Ahma si Misrin, aveau 18 si 23 de ani, iar tatal lor, Abdul al Hakim, a studiat Medicina in Timisoara. Acesta s-a casatorit cu o timisoreanca pe nume Georgeta, mama fetelor, dar s-a intors in Siria. Fetele au plecat si ele de mai multa vreme in Siria, la tatal lor. Nu stim unde locuieste acum mama fetelor ucise la Houla. Facem apel pe aceasta cale sa ne caute ca sa o ajutam in aceste momente grele", a declarat dr. Ziad Mashalmeh.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO