Două grinzi din beton armat, transportate de un autocamion, s-au răsturnat și s-au oprit în 2 case

19-01-2021 07:09


Principalul drum care face legătura între Cluj-Napoca și Bistrița a fost blocat luni seară de două grinzi din beton armat.

Erau transportate de un autocamion, care, într-o curbă, ar fi derapat. Încărcătura s-a răsturnat și s-a oprit în două case.

Pagubele materiale sunt însemnate, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Cele două grinzi din beton armat, lungi de 15 metri și cu o greutate de tot atâtea tone fiecare, au ajuns pe carosabil și s-au rostogolit pe șosea. Una dintre ele a lovit peretele unei case, iar locuința arată ca după un cutremur puternic.

Localnic: „A venit TIR-ul din partea aceea și a vrut să meargă către Beclean și aici, în curbă, a derapat și prima grindă a căzut în casă la o doamnă.”

Femeie: „Uitați, ce e aici, totul e crăpat. Uitați, cum arată la perete, a crăpat toată casa.”

Cealaltă grindă a făcut stricăciuni într-o altă gospodărie.

Proprietar: „Colțul e rupt până aproape în cameră și colțul ăsta, de aici. Una a intrat în mijlocul casei și una în colț, a luat colțul, până în casa mea a dat, aici.”

Din fericire, în acele clipe, în încăperile serios zdruncinate nu se afla nimeni.

Proprietar casă: „Soția era în casă, a auzit un zgomot, a ieșit afară și a văzut grinzile în casă. A cedat și astea sunt urmările.”

Zona a fost imediat împânzită de polițiști.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud„Două grinzi din beton care se aflau pe semiremorca unui autotractor, care circula pe direcția Dej-Beclean, au căzut pe carosabil. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.”

A fost nevoie de o macara de mare tonaj pentru a pune grinzile pe o altă platformă, care să le ducă la destinație. Circulația a fost reluată pe acea porțiune de drum după aproape trei ore.


VIDEO PROTVPLUS.RO