Dosare penale, amenzi de 3 mil. lei si sute de kilograme de marfa confiscate. Cum au decurs controalele din pietele cu peste

Dată publicare: 12-04-2014 17:59
Dată actualizare: 15-04-2014 06:59


In pietele cu peste au fost si politistii, nu doar gospodinele. Agentii n-au venit insa la cumparaturi, ci in control, spre disperarea comerciantilor care se stiau cu musca pe caciula.

Sute de kilograme de peste au fost retrase de la vanzare, iar altii s-au ales cu dosar penal pentru evaziune fiscala. Vizati au fost toti cei care incearca sa-i pacaleasca pe oamenii care nu sunt atenti.

Doar in Capitala, peste 250 de politisti, insotiti de inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si cei de la Protectia Consumatorilor, au controlat tarabele cu peste din 24 de piete.

Si au constatat ca au de lucru, nu gluma. In doua ore au intocmit 11 dosare penale pentru evaziune fiscala, dar si pentru ca au descoperit peste 300 de kilograme de peste fara acte.

Altii s-au trezit cu pravalia inchisa, asa cum i s-a intamplat unui domn Florin, care sustinea ca nu vindea marfa stricata, ci ii lipsea un aviz DSV.

Florin: "Nu am avut nu stiu ce stampila, imi pare rau ca mi-am dezamagit clientii. Era si ziua mea maine, am pierdut si sarbatoarea asta, cand se vindea mai mult."

Polististii au ramas insa impasibili, la fel cum au fost de altfel si cu cei care, desi in putere, vand pe marginea drumului tot felul de marfuri.

Comerciant: "Nu vand domne nimic. O astept pe mama."

Cei mai iuti de picior s-au intors dupa ce au plecat politistii.

Razii de amploare au fost si in pietele agroalimentare din Targu Mures, unde politistii au verificat tarabele cu legume, fructe si verdeturi.

In ultimele zile, peste 8000 de politisti au facut controale in toata tara. Au impartit amenzi de 3 milioane de lei si au consfiscat marfuri de peste 2.6 milioane de lei.

Numai in Delta Dunarii au fost confiscate o tona si jumatate de peste si 3 kilograme de icre. Braconierii au ramas si fara cateva masini, barci, plase si unelte de pescuit. Printre platici, crapi si somni care se vindeau direct dn portbagaj, politistii au gasit si o pastruga de 10 kilograme.
 

Tags: peste, controale, piete,


VIDEO PROTVPLUS.RO