Militari raniti in timp ce incercau sa detoneze munitie expirata. Parchetul a declansat o ancheta

Ultima actualizare: 08-10-2012 05:26

Deflagratia nu s-a produs in momentul in care ei au crezut ca au declansat-o, asa ca s-au apropiat de groapa cu munitie si au fost surprinsi de explozia intarziata.

Suflul i-a aruncat in aer cativa metri si au fost atinsi de schije, pentru ca nu purtau casca si vesta de protectie.

Cei doi militari, in varsta de 39 si 44 de ani, sunt pirotehnisti la Brigada 85 Mecanizata din Bistrita. In aceasta dimineata, au pornit spre poligonul din Valea Poienii, situat la 25 de kilometri de oras, sa distruga niste munitie expirata din depozitul unitatii.

Nu si-au luat echipament de protectie, crezand probabil ca sunt experimentati si nu vor pati nimic. In momentul in care au actionat detonatorul, ceva nu a functionat, iar deflagratia nu s-a produs.

Imprudenti, cei doi s-au apropiat de zona cu munitia pregatita pentru distrugere si abia atunci s-a produs explozia.

Expertii genisti spun ca militarii au avut un noroc uluitor, pentru ca au distrus munitie de mici dimensiuni si nu obuze, altfel explozia ar fi fost mult mai puternica si i-ar fi spulberat. Chiar si asa, unul dintre pirotehnisti, cel de 39 de ani, a fost ranit foarte grav.

Colegul sau mai in varsta a scapat cu rani la sold si la ureche. Din fericire, vietile lor nu sunt in pericol. Ancheta a fost preluata de Parchetul Militar din Cluj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO