Doar 30% din cetățenii R. Moldova vor unirea cu România. Rezultatele suprinzătoare ale unui sondaj

Ultima actualizare: 11-09-2020 21:51
Doar 30% din cetățenii R. Moldova vor unirea cu România. Rezultatele suprinzătoare ale unui sondaj
Inquam/ Adel Al-Haddad

Marea majoritate a cetățenilor din Republica Moldova nu își dorește unirea cu România, se arată într-un sondaj publicat de presa de peste Prut.

 

Barometrul Electoral 2020 relevă că 30,4% din cetățenii R. Moldova își doresc unirea cu România, în timp ce 61% sunt împotrivă, iar restul nu știu sau nu răspund, scrie publicația Timpul.

De asemenea, 55,9% din moldoveni vor să devină membri ai Uniunii Europene, în timp ce 40,4% optează pentru o apartenență la Uniunea Economică Euroasiatică.

65,9% din respondenți vor ca R. Moldova să își statutul de neutralitate și doar 20% își doresc ca țara lor să devină membră NATO.

Este cel mai mic procent înregistrat de un sondaj din Republica Moldova în privința dorinței cetățenilor de peste Prut de a se uni cu România.

 

74% dintre români își doresc unirea cu R. Moldova

 

Evaluările anterioare indicau procente de 34% și chiar un record de 37%, în iulie 2020, în favoarea unirii Republicii Moldova cu România, potrivit unui sondaj IMAS.

Interesant este că numărul românilor care își doresc unirea cu Moldova este mult mai mare.

Nu mai puțin de 74% din respondenții unui sondaj realizat în decembrie 2018 de către Biroul de Cercetări Sociale au spus că vor ca România să se unească cu Republica Moldova.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO