Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, audiat la DNA

Sorin Alexandrescu

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-a prezentat, vineri, la DNA, fiind citat in dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

Sorin Alexandrescu a venit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) insotit de avocat.

Directorul Antena TV Group a fost eliberat joi dupa-amiaza din arestul Politiei Capitalei, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis definitiv ca acesta poate fi cercetat in libertate. Instanta a dispus ca masura preventiva in cazul lui Sorin Alexandrescu interdictia de a parasi tara timp de 30 de zile.

Sorin Alexandrescu era in arest din 31 mai, cand Judecatoria Sectorului 1 a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva, la cererea procurorilor anticoruptie, care l-au acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca daca nu incheie actul va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca in 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca in schimb sa obtina drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Potrivit judecatoarei Elena Zamfir, care a dispus arestarea lui Sorin Alexandrescu, calitatea conspirata in care a actionat directorul general al Antena TV group denota o abilitate sporita de a folosi metode care sa ingreuneze identificarea si tragerea la raspundere. Magistratul a mai aratat ca Sorin Alexandrescu a negat faptele, in ciuda "evidentei probelor", iar conduita sa "nu ofera garantii ca, odata lasat in libertate, ar adopta un comportament procesual corect".

Procurorii au aratat ca Sorin Alexandrescu urmarea sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioada de cinci ani, insa, in final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord si cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioada de cinci ani, promitand in schimb sa nu mai publice informatiile legate de contractul dintre RCS&DS si firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Alexandrescu si Bendei s-au mai intalnit in 19 aprilie, 22 aprilie, 26 aprilie, 14 si 16 mai, la fiecare intalnire, directorul general al Atena TV Group spunandu-i administratorului RCS&RDS ca pentru a nu initia o campanie mediatica negativa la adresa acestuia, campanie care i-ar afecta viata personala si cariera profesionala, ar trebui sa accepte semnarea contractului, in numele societatii pe care o reprezinta.

Din stenogramele interceptarilor telefonice, aflate la dosar, rezulta ca Alexandrescu a vorbit despre acest subiect cu Camelia Voiculescu si Dan Voiculescu.

Sorin Alexandrescu a discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisa lui Bendei, emisa de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a inregistrarii convorbirii telefonice care a avut loc intre cei doi in 26 aprilie. Camelia Voiculescu i-a atras atentia lui Alexandrescu sa aiba grija: "Super OK! Adica super, ma rog, sa vedem! Si oricum tre’ sa ai super grija, te rog!? Stii ca … Acum mi-a dat si mie tata grija aia. Sa ma suni si pe mine dupa aia."

Prin intermediul posturilor de televiziune si al publicatiilor apartinand trustului de presa Intact Media Group au fost difuzate si publicate stiri si articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS. In paralel, postul de televiziune "Antena 1" a difuzat, incepand din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul "EXPLOZIV. MITA IN FOTBAL 3,5 MILIOANE EURO VIA ORADEA – BUCURESTI. ANCHETA JURNALISTICA IN CURAND", a precizat instanta Judecatoriei Sectorului 1, in motivare.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, pus in libertate
Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, pus in libertate

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, va fi cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, a decis definitiv, joi, Tribunalul Bucuresti.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.