Dincă: „V-am plimbat, dar pentru liniștea sufletului meu vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza”

×
Codul embed a fost copiat

Se anunță o nouă zi încărcată pentru anchetatorii care se ocupă de cazul din Caracal. Ei continuă marți cercetările după ce luni au găsit într-o pădure fragmente umane.

La operațiune ia parte și Gheorghe Dincă, pricipalul suspect în acest dosar cu multe semne de întrebare. Procurorii au ajuns în zonă după ce individul le-a făcut o mărturisire.

''Hai că v-am plimbat toată săptămâna, dar, pentru liniștea sufletului meu, vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza''. Asta le-ar fi spus bărbatul luni.

Rămășițele descoperite urmează să fie analizate și testele ADN vor arăta dacă aparțin Luizei Melencu sau altei persoane.

Citește și
Gheorghe Dinca
Momentul în care Gheorghe Dincă a cedat și a spus unde ar fi rămășițele Luizei. ”Vă arăt”
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Pe de altă parte, avocatul familiei Luizei susține că Dincă nu mai ține minte numele fetelor pe care le-a răpit, violat și ucis. Așa că le identifică după perioada din an în care le-a luat de pe stradă.

Ca să îl convingă pe Gheorghe Dincă să îi ducă în locul unde ar fi aruncat cadavrul Luizei Melencu, anchetatorii au schimbat tehnica de interogatoriu şi au încercat să găsească un punct sensibil al bărbatului.

În discuţiile cu el, doi poliţişti ar fi invocat dreptul părinţilor de a-şi înmormânta copilul.

"Hai că v-am plimbat toată săptămâna, dar, pentru liniştea sufletului meu, vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza" - le-ar fi spus Dincă anchetatorilor, pe care i-a condus apoi într-o zonă împădurită, la 5 kilometri de Caracal.

Ovidiu Oanță, trimisul special la Caracal: "După ce vreme de câteva zile s-au bazat pe mărturia lui Gheorghe Dincă, potrivit căreia ar fi aruncat în Dunăre trupul neînsufleţit al Luizei, anchetatorii s-au trezit în mod neaşteptat cu o nouă pistă, aşa că au luat la căutat o lizieră de pădure situată la doar câţiva kilometri de casa ororilor din Caracal. Aici, potrivit unor surse apropiate de anchetă, au găsit câteva rămăşiţe carbonizate de natură umană."

Acelaşi Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că la fel ca în cazul Alexandrei a violat-o şi ucis-o pe Luiza Melencu.

Ulterior - după ce a comis crima - a folosit acelaşi tipar ca să scape de cadavru. Arzătorul găsit în curtea individului de anchetatori ar fi fost folosit de fiecare dată. În cazul Luizei însă, suspectul a apucat să ascundă resturile.

La căutările din pădurea de lângă Caracal a asistat şi avocatul familiei Luizei Melencu - care a fost echipat într-un costum special ca să nu compromită probele.

Resturile umane găsite de anchetatori urmează să fie analizate în laborator. Până atunci, nimeni nu poate confirma că aparţin Luizei ori unei alte victime.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu: "Credeţi-mă, omul ăsta spune adevăruri, dar minte şi foarte mult că este învăţat cum să mintă. Nu ştim cine este victima, există date că este o victimă. Aveţi indicii că ar fi Luiza? Nu avem cum să ştim cine este. Probele ADN vor spune."

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: "Acesta a indicat că a abandonat un sac cu oase arse şi cenuşă. Trebuie cernută pentru a putea vedea ce resturi mai sunt acolo. Din declaraţia sa, el aşa a declarat, că este trupul Luizei."

Avocatul familei Melencu a lansat ipoteza potrivit căreia Dincă ar fi făcut şi mai multe victime.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu: "Este de văzut ale cui sunt. El nu este sigur ale cui sunt. El localizează fetele după anumite perioade din an, după luna în care le-a luat. Părerea mea este că nu e Luiza. Eu cred că e vorba de mai multe fete, el nu le mai știe numele. Asta e fata din luna cutare. Le are pe luni, pe perioade."

Anchetatorii au continuat să caute probe şi în locuinţa lui Gheorghe Dincă. La un moment dat, bărbatul a fost surprins - probabil îngândurat şi obosit - cu capul plecat pe o masă, păzit de un ofiţer.

Criminaliştii au mers şi într-un lan de floarea soarelui - la câţiva kilometri de locuinţa suspectului - unde se bănuieşte că individul ar fi aruncat telefonul fetei.

Pentru ca ancheta în acest caz să avanseze cât mai repede, Ministerul Afacerilor Interne a trimis la Caracal peste 200 de poliţişti de la combaterea crimei organizate, criminalişti şi specialişti de la operaţiuni speciale şi direcţia de investigaţii criminale.

Pe de altă parte, ministrul Mihai Fifor a anunţat că l-a demis pe şeful Jandarmeriei Române, fără să să precizeze însă dacă măsura are vreo legătură cu dramele de la Caracal.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Răspunsul șocant pe care l-ar fi primit de la poliție o tânără violată. ”Sunteți sigură?”
Răspunsul șocant pe care l-ar fi primit de la poliție o tânără violată. ”Sunteți sigură?”

În plin scandal la Caracal şi, mai nou, cu acest episod uluitor din Galaţi, tot mai multe victime ale nepăsării poliţiştilor vor să spună prin ce au trecut.

Momentul în care Gheorghe Dincă a cedat și a spus unde ar fi rămășițele Luizei. ”Vă arăt”
Momentul în care Gheorghe Dincă a cedat și a spus unde ar fi rămășițele Luizei. ”Vă arăt”

„Hai că v-am plimbat toată săptămâna, dar pentru liniştea sufletului meu vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza''. Asta le-ar fi spus luni anchetatorilor Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal.

DIICOT a găsit un sac cu rămășite. Gheorghe Dincă susține că aparțin Luizei Melencu
DIICOT a găsit un sac cu rămășite. Gheorghe Dincă susține că aparțin Luizei Melencu

Purtătoarea de cuvânt a DIICOT a vorbit, luni, la Caracal despre evoluția anchetei privind moartea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.