Descoperire terifianta in spatele curtii: a dat peste 12 bombe active

Dată publicare: 18-05-2011 20:39
Dată actualizare: 04-04-2012 16:33


bomba

12 bombe in stare de functionare au fost descoperite, miercuri, de un localnic din comuna vasluiana Rebricea in timp ce sapa un sant in curtea sa, barbatul solicitand interventia pirotehnistilor care au ridicat elementele de munitie.

Un echipaj de pirotehnisti de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui a intervenit pentru asanarea unei gospodarii din localitatea Rebricea, dupa ce proprietarul a descoperit, in timp ce sapa un sant, 12 bombe de aruncator, de calibru 82 milimetri.

Potrivit pirotehnistilor, elementele de munitie provin, cel mai probabil, din cel de-al doilea Razboi Mondial si, in pofida trecerii vremii, bombele erau inca in stare de functionare.

"Cele 12 bombe de aruncator au fost ridicate in siguranta de catre echipajul de pirotehnisti, fara a pune in pericol viata vreunei persoane. Este bine ca suntem sesizati imediat ce sunt descoperite elemente de munitie, ramase neexplodate din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, pentru ca astfel sunt evitate posibile tragedii", a declarat, miercuri, responsabilul mass-media din cadrul ISU Vaslui, Ciprian Silav.

Elementele de munitie ridicate de la Rebricea au fost transportate cu o masina speciala la un depozit al ISU din Vaslui, urmand sa fie distruse intr-un poligon din apropiere de municipiul Vaslui.

Citeste si:

VIDEO SOCANT. Cai salbatici prinsi in padurea Letea si dusi la abator

Cum poti sa recuperezi de la stat taxa de prima inmatriculare

SUA: Unele tari sa se pregateasca de efecte groaznice ale furtunilor solare

Sursa: Mediafax

Tags: bombe, explozibil,


VIDEO PROTVPLUS.RO