Deputati cercetati penal pentru conflict de interese. Si-ar fi angajat ilegal rudele

Ultima actualizare: 09-03-2013 07:03

S-au inregistrat primele dosare penale pentru angajarea rudelor in Parlament. Un deputat si un fost coleg de-al sau, acum primar, sunt chemati in instanta, pentru a explica de ce si-au angajat, din bani publici, fratele, sotia, fiul si nora.

Agentia Nationala de Integritate a descoperit pana acum 16 cazuri in care parlamentarii si-au pus rudele in functii publice, desi legea le interzice acest lucru.

Fostul deputat Mihai Radan, acum primar intr-o comuna din Caras Severin, si-a platit rudele din bani publici doi ani. Alesul a avut incredere doar in fiul, nora si sotia sa si i-a angajat la cabinetul sau parlamentar. Inspectorii ANI au sesizat ca deputatul este in conflict de interese, iar miercuri el a venit la Parchet, unde si-a sustinut nevinovatia.

Urmarirea penala a fost declansata si impotriva unui parlamentar aflat la al doilea mandat. Longher Ghervazen ar fi intrat in conflict de interese in 2004, cand si-a angajat fratele in Camera Deputatilor.

De-a lungul timpului, inspectorii ANI au sesizat alte 14 cazuri de senatori si deputati aflati in conflict de interese pentru ca si-au angajat rudele la birourile parlamentare. Cei mai multi dintre ei au contestat decizia ANI, dar lista celor care ar putea fi invitati la Parchet ramane deschisa.

Potrivit Agentiei, peste 1,2 milioane de euro au ajuns in conturile unor sotii, fii sau fiice de parlamentar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO