Sorina rămâne la familia de români din SUA. Procuroarea de caz, urmărită penal


Ultimul update: Joi 11 Iulie 2019 14:36
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2019 12:41
Categorie: Stiri actuale

Procurorul Maria Pițurcă, filmată acum 3 săptămâni în timp ce o lua cu forţa pe Sorina din casa asistentului maternal, a fost pusă sub urmărire penală de Secţia Specială de investigare a magistraţilor.

Câteva persoane, apropiaţi ai familiei din Baia de Aramă, au protestat joi dimineaţa, în faţa Curţii de Apel din Craiova, unde urma să înceapă şedinţa de judecată.

Joi după-amiază s-a analizat revizuirea dosarului de adopţie internaţională, iar magistrații Curții de Apel Craiova au respins cererea procurorului general Bogdan Licu de anulare a adopției.

Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piţurcă s-a prezentat însoţită de poliţişti la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă, pentru a o lua pe fetiţă. Decizia este definitivă.

În imaginile înregistrate de soţul femeii, Sorina plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune 'mama'. În imagini apare şi procurorul Maria Piţurcă, ce pare să o bruscheze pe fetiţă.

Ulterior, Maria Piţurcă a declarat, într-o conferinţă de presă, că minora era agitată, iar ea a reuşit să o ia în braţe şi să o predea tatălui adoptiv.

Iniţial, procurorii de la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie au deschis în acest caz o anchetă pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, dar şi modul în care Maria Piţurcă a efectuat percheziţia la locuinţa asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcţie a procuroarei, iar CSM a respins solicitarea joi, 11 iulie.

De asemenea, Maria Piţurcă este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru săvârşirea unor abateri disciplinare constând în "manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu" şi "exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

CSM a amânat pronunţarea în cazul procuroarei care s-a ocupat de cazul Sorinei
Noi dezvăluiri despre Sorina. Ce a pățit fetița în perioada în care a fost în plasament
Cererea procurorului general de suspendare a adopţiei Sorinei a fost respinsă
FULLSCREEN
Sorina rămâne la familia de români din SUA. Procuroarea de caz, urmărită penal
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO