Decizia magistraţilor din Costa Rica în cazul Alinei Bica, fosta şefă DIICOT


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 03 Noiembrie 2018 12:32
Categorie: Stiri actuale
Alina Bica

Fostul procuror-şef al DIICOT rămâne după gratii în Costa Rica, au decis magistraţii locali, care au luat aceeaşi decizie şi în cazul Elenei Udrea.

Informaţia a fost confirmată pentru Ştirile ProTV de Laura Vicol, fosta apărătoare din România a Alinei Bica. Fosta şefă DIICOT a fost arestată preventiv pe 3 octombrie, ca şi Elena Udrea, iar la mijlocul lunii trecute cele două românce au contestat măsura. 

Un judecător al Tribunalului Penal din Pavas a respins însă vineri cererile lor de eliberare.

Totuşi, până la o posibilă decizie asupra solicitării de extrădare este un parcurs lung. În primă fază, magistraţii din San Jose vor discuta cererile de azil făcute de Elena Udrea şi Alina Bica.

În cazul în care totuşi autorităţile din Costa Rica vor accepta extrădarea Elenei Udrea, atunci aceasta va fi adusă imediat în ţară de o echipă de poliţişti români. În acel caz, Elena Udrea ar putea cere amânarea executării sentinței până când fetiţa ei va împlini un an, cerere care ar putea fi sau nu acceptată de autorităţile din România.

În ţară, Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare primiţi în dosarul ″Gala Bute″⁣. Pe Alina Bica o aşteaptă 4 ani de detenţie pentru “favorizarea infractorului”. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO