De ziua Aviatiei Romane, pilotii au imbracat uniforme de sarbatoare si au facut spectacol pentru spectatori

Ultima actualizare: 24-07-2014 07:10

Peste 3000 de oameni i-au vizitat pe pilotii romani la Baza Militara de la Otopeni. Pasionatii de zbor au admirat avioanele si elicopterele.

La 9 dimineata, portile Bazei Militare 90 - Transport Aerian de la Otopeni s-au deschis larg pentru mii de vizitatori. Pilotii i-au asteptat cu o multime de povesti frumoase. Cei mai incantati au fost desigur copiii, care au avut ocazia sa vada cum e sa fii la mansa unui avion sau a unui elicopter.

Horia Stefanescu -pilot: "Cand am iesit la simpla, pe IAC 52, dupa aterizare, stiam ca mama este in turnul de aici de la Otopeni si urmareste evolutia mea, cand m-am dat jos, am vazut-o ca ma astepta aici la baza pistei. Cred ca a fost cel mai emotionant moment din cariera mea de pana acum."

La expozitia de la sol, vizitatorii au putut vedea impozantele aeronave Hercules, puternicele Spartan sau un Puma-Socat cu tot armamentul din dotare. 

Parintii au fost si ei la fel de incantati, mai ales cei care erau sarbatoriti. Un bunic, pilot in tinerete, si-a amintit cu emotie cum a fost cand s-a urcat prima data intr-un avion, dupa 62 de ani.

Ziua Fortelor Aeriene s-a incheiat la Bucuresti cu depuneri de coroane la monumentul eroilor aviatori, in timp ce deasupra, aeronavele militare brazdau cerul marcand 101 ani de activitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO