Cutremur cu magnitudinea 3,1 pe scara Richter in Vrancea, produs sambata dimineata

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38
cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 s-a produs sambata, la ora 05.13, in judetul Vrancea, la o adancime de 114 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (29 de kilometri), Marasesti (30 de kilometri), Adjud (42 de kilometri), Tecuci (45 de kilometri) si Ramnicu Sarat (51 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte sase cutremure cu magnitudini intre 3,1 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de de 5,7 , fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur cu magintudinea de 5,5 pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO