Trei zile de concediu pentru soții care se despart. Alina Gorghiu vede însă o discriminare

18-02-2019 19:27

Trei zile libere la divorț soților care se despart. Este propunerea unui parlamentar, care susţine că despărțirile sunt traumatizante, iar cei implicaţi au nevoie de timp ca să-şi revină şi să rezolve diverse chestiuni administrative.

Unii angajatori spun, însă, că munca şi sfaturile unui psiholog i-ar ajuta mai mult pe cei care trec printr-un divorț.

Potrivit psihologilor, divorţurile provoacă cele mai mari traume emoţionale, după moartea unui membru al familiei. Pornind de la aceste date, un deputat a iniţiat o lege care le permite partenerilor ce trec printr-o despărţire să le ceară angajatorilor trei zile de concediu.

Georgian Pop, iniţiator lege: „Unul dintre cei doi părăseşte locuinţa. În momentul în care părăseşte locuinţa, trebuie să şi facă contract la cablu, să-şi mute lucrurile, să-şi caute o altă locuinţă. Toate aceste lucruri necesită timp. În plus, să stea măcar o şi întrega cu copiii să le explice lucruri.”

Ca să primească cele trei zile libere, titularii ar trebui să facă o cerere la serviciu şi să lase şi o copie a hotărârii de divorţ. Colegii deputatului nu par deocamdată convinşi de argumentele iniţiatorului.

Alina Gorghiu, senator PNL: „Ai concediu de odihnă dacă vrei să-ţi reglezi problemele personale, acum oamenii se mai şi despart, se mai şi căsătoresc, mai sunt şi cupluri necăsătorite şi ar fi discriminatoriu.”

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în fiecare an, una din patru căsătorii se destramă. Angajatorii spun însă că „vacanţa de divorţ" nu ar avea beneficii reale şi că vine prea târziu, când emoţional cei care trec prin asta s-au împăcat deja cu ideea.

Mihaela Cristea, specialist în învăţare şi dezvoltare personală: „Din punct de vedere al angajatorului, cred că unei persoane proaspăt divorţate trebuie să-i umpli timpul mai degrabă decât să-l laşi acasă să-şi plângă în pumni."

Aleşii vor să găsească soluţii şi pentru cei 17.500 de copii afectaţi de divorţul părinţilor. Printr-o altă iniţiativă depusă la pachet, parlamentarul ar vrea ca atât părinţii, cât şi copiii să primească asistenţă psihologică gratuită pentru a depăşi mai uşor momentul.

Legea divorţului a fost respinsă de senatori, dar va fi discutată şi de către deputaţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO