Autoritatile sustin ca ii vor scapa pe soferi de cozile de la Cernavoda. Solutiile prin care va putea fi platita taxa de pod

22-04-2015 18:06


Urmatoarele 7 zile vor fi probabil ultimele in care soferii vor mai vedea barierele coborate la Cernavoda, pe Autostrada Soarelui, in punctul de plata a taxei de pod.

Autoritatile vor sa puna in functiune, pana la vacanta de 1 mai, un nou sistem de plata, care va elimina ambuteiajele din fiecare sezon estival.

Noul sistem va elimina plata in numerar la statia de taxare, asa ca barierele vor ramane deschise in permanenta. Una dintre noutati este ca taxa va putea fi platita si inainte, dar si dupa trecerea prin punctul de control.

Plata se poate face fie la benzinariile din toata tara la care in prezent se plateste rovinieta, fie prin SMS, catre un numar scurt de 4 cifre, in care se va trimite categoria autovehicului, de exemplu B pentru autoturisme, si numarul de inmatriculare.

La barierele actuale s-au instalat camere de luat vederi care recunosc numarul de inmatriculare al automobilului si stabilesc daca acesta are taxa de pod platita.

Daca soferul a uitat totusi sa o plateasca, 13 lei pentru un autoturism, o mai poate face pana a doua zi la ora 24. Daca nu plateste nici pana atunci, sistemul electronic va emite automat un proces-verbal de constatare a contraventiei. Oficialii nu au stabilit deocamdata o suma pentru amenda.

VIDEO PROTVPLUS.RO