Cum va fi vremea in acest weekend. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Avertizare meteo

Ziua de vineri ne aduce vreme in general frumoasa, cu ceva conditii de averse spre seara la munte. Maximele termice pornesc de la 25 de grade in nordul Moldovei si urca pana la 33 de grade in sud-vestul tarii.

LA NOAPTE - ora 21 - ora 09.00

 Cerul va fi variabil si doar izolat vor mai fi ploi de scurta durata si descarcari electrice, indeosebi la munte. Temperaturile minime se vor situa intre 12 si 22 de grade, usor mai scazute in depresiuni.

SAMBATA

Vremea va fi calduroasa in vestul, sudul tarii, precum si in sud-vestul Transilvaniei, dar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate si mai ales in a doua parte a zilei si noaptea se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in regiunile nordice, estice si la munte, local in centru si pe arii mai restranse in sud.

Citește și
litoral
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea la mare si la munte
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Izolat cantitatile de apa pot depasi 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 de grade in nordul Moldovei si 34 de grade, izolat, in Oltenia si in Muntenia.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 10 si 20 de grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere in sud-vest, in crestere in nord-est, iar in rest nu se va modifica semnificativ.

DUMINICA 

Vremea se va raci la nivelul intregii tari. In Oltenia, Muntenia si la munte temporar innorarile vor fi accentuate si local se vor semnala averse si descarcãri electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in Dobrogea, Moldova si Transilvania, unde doar izolat vor fi ploi de scurta durata. Vantul va sufla in general moderat.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 20 de grade in nordul Moldovei pana la 31 de grade in sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, in general, intre 8 si 18 grade.

LUNI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadã a lunii iulie. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare in nordul, nord-estul, centrul tarii si la munte, unde mai ales in cursul zilei, pe arii restranse vor fi averse slabe, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificãri, ziua, in Maramures, Transilvania, Moldova, Dobrogea si la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade, cu cele mai coborate valori in estul Transilvaniei si al Maramuresului si cele mai ridicate in zonele de campie din vestul si sudul tãrii. Temperaturile minime se vor incadra intre 9 si 19 grade.

LA MARE 

Sambata - Vremea va fi relativ normala termic, dar va deveni in general instabila spre sfarsitul intervalului. Cerul va fi variabil, apoi se va innora treptat. Trecator in timpul noptii vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri trecãtoare spre sfarsitul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 30 de grade, iar cele minime intre 19-20 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

Duminica - Vremea va fi in general instabila si se va raci fata de ziua precedenta. Cerul va fi temporar noros si trecator, in timpul zilei, vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Vantul slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade, iar cele minime intre 17 si 19 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 24 de grade. 

Luni - Vremea va fi in general frumoasa, normala termic. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 18 - 19 grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
"Tornada LIVE in Vama Veche". Cea mai scumpa perioada a verii a inceput cu o furtuna la Marea Neagra

Intre 15 iulie si 15 august, preturile explodeaza pe litoral, dar vremea n-a tinut deloc marti cu turistii aflati la Marea Neagra.

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea la mare si la munte
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea la mare si la munte

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.