Cum s-a petrecut accidentul de pe Calea Plevnei. O fată de 16 ani, printre răniți

Ultima actualizare: 03-01-2020 09:40

Un accident grav s-a petrecut joi seară pe Calea Plevnei, din Capitală. O ambulanţă, în care se afla un pacient în stop cardio respirator, a fost implicată într-o ciocnire cu un microbuz plin cu pasageri.

În urma impactului alte 3 maşini au fost avariate. Şase persoane, printre care şi o fată în vârstă de 16 ani, au fost rănite şi transportate la mai multe spitale pentru îngrijiri medicale.

În momentul impactului ambulanța avea semnalele în funcţiune puse şi transporta un pacient în stop cardio respirator.

Şoferul microbuzului a trecut pe culoarea verde a semaforului, însă nu a observat salvarea care se îndrepta cu viteză către Spitalul Universitar.

"Aşteptam să elibereze ambulanța intersecţia să treacă, dar domnul cu microbuzul nu a observat nici semnalele acustice nici luminoase şi a intrat mai departe în noi, fiind împins de ambulanţă."

În urma impactului microbuzul a fost proiectat în alte 3 autoturisme. La faţa locului au fost trimise 5 ambulanțe. Printre victime se numără şi o fată de 16 ani, care a fost transportată la spitalul Grigore Alexandrescu

Mihai Tănase, ISU: „Au fost implicate 22 de persoane dintre care 6 persoane au fost transportate la spital. Intervenţia a fost complexă deoarece a trebuit să facem triajul victimelor, să evaluăm situaţia, să vedem fiecare pacient ce traumatism a suferit.”

După impact pacientul a fost preluat de către un echipaj SMURD şi transportat de urgenţă la Spitalul Universitar din Capitală.

Şoferii implicaţi au fost testaţi şi nu consumaseră alcool. Traficul rutier a fost reluat după mai mult de o oră de la producerea accidentului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO