Cum plătesc băutorii de cafea așternuturile unui spital din Bistrița

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20
automat de cafea
Pro TV

Spitalul Județean de Urgență Bistrița obține, din această toamnă, venituri suplimentare de 20.250 de lei, de pe urma închirierii unor spații comercianților care dețin aparate de cafea.

Din sumele obținute, managerul unității medicale va cumpăra lenjerie de pat.

Până de curând, spațiul ocupat de aparatele de cafea era ocupat de bidoane cu apă. La sugestia altor manageri de spital, directorul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a făcut o licitație pentru închirierea metrilor pătrați ocupați de aceste aparate, scrie Bistrițeanul.ro.

Licitația a pornit de la 450 de lei, dar a ajuns la 2.000 – 3.000 de lei. Cel mai scump metru pătrat este în Policlinica de pe strada Gării, unde firma care a închiriat spațiul plătește lunar spitalului 3.050 de lei. Totodată, firma care ocupă metrul pătrat din Unitatea de Primiri Urgențe plătește spitalului 2.000 de lei.

În total, în secțiile SJU Bistrița sunt nouă aparate de cafea, care aparțin a trei firme.

„Această sumă de 20.250 de lei va merge pe partea de îngrijire. Lună de lună vom cumpăra lenjerie de pat de pe această sumă. Astfel, într-un an vom reuși să cumpărăm două schimburi de lenjerie de pat pentru toate paturile din spital. De trei ani nu am mai cumpărat un schimb de lenjerie de pat pentru paturi”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

 

Citeste și...
Parteneri