Noul Cod Penal, o vorba de la popa si promisiunea ca nu mai bea il scapa pe fostul sef de la Permise din Iasi de inchisoare

13-05-2014 18:37


Seful Serviciului de Permise din Iasi, comisarul Tudor Minea, prins baut la volan in luna februarie, a scapat de judecata, dar si de o eventuala pedeapsa.

Totul, dupa ce in noul cod de procedura penala a aparut "acordul de recunoastere". Adica, o intelegere pe care o poate face inculpatul cu procurorul pentru a evita un proces, dar numai in cazul in care pedeapsa pe care o risca este de cel mult 7 ani de inchisoare.

In toiul noptii, in luna februarie, comisarul sef Tudor Minea a fost oprit in trafic, in apropierea Serviciului de Permise Auto si Inmatriculari Iasi, institutie pe care de altfel o si conducea.

Pentru ca mirosea puternic a alcool, politistii au vrut sa-l testeze. Fara succes initial. Minea a suflat in cele din urma in aparat, iar rezultatul nu i-a facut cinste: 1,60 grame alcool pur in sange.

Agentii i-au intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturile alcoolice, infractiune care se pedepseste cu inchisoare pana la 3 ani.

Comisarul sef Minea a mers cu dosarul la procuror unde a cerut clementa invocand noul articol din codul de procedura penala. 

Noul Cod de Procedura Penala 2014, Partea Speciala, Titlul IV. Proceduri speciale, Capitolul I. Acordul de recunoastere a vinovatiei, art. 478 - art. 482:
"art. 479 - Acordul de recunoastere a vinovatiei are ca obiect recunoasterea comiterii faptei si acceptarea incadrarii juridice pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si priveste felul si cuantumul pedepsei, precum si forma de executare a acesteia."

Asfel, comisarul sef a intocmit in scris un act in care a recunoscut ca a gresit si a promis ca nu o sa recidiveze. Mai mult, comsiarul Minea a venit si cu cateva caracterizari pozitive date de fostii sefi, ba chiar de un preot.

Ca parte a intelegerii cu procurorul, fostul sef de la permise a declarat ca nu se va mai urca beat la volan in urmatorii doi ani. In caz contrar dosarul va ajunge pe masa judecatorilor, iar el va fi condamnat.

VIDEO PROTVPLUS.RO