Cum arată cea mai mică reprezentație din țară a scenei Nașterii Domnului

Ultima actualizare: 30-11-2021 09:45

Dacă sunteți în vacanță în județul Harghita, vă dăm acum un pont de călătorie. În Odorheiul Secuiesc se află cea mai mică reprezentație din țară a scenei Nașterii Domnului.


Este vorba despre o machetă care îi atrage pe turiști tocmai prin faptul că poate fi studiată atent doar cu lupa. Cei care au creat-o spun că vor să redea astfel atmosfera Crăciunului.

Într-un cufăr de lemn, pictat în interior, menit să păstreze comori, se află scena Nașterii Domnului din Betleem, reprodusă în miniatură. Conceptul îi atrage pe turiștii curioși să vadă detaliile milimetrice care pot fi admirate doar cu lupa. Cei mai impresionați au fost, evident, copiii. Artista a realizat proiectul în două săptămâni, după o documentare temeinică.

Ileana Sadean, realizator proiect: "Am încercat să fiu cât mai obiectivă după ce am citit, să fie aşezate personajele unde le e locul, magii să fie succesivi să meargă spre prunc, provocarea a fost să pun şi steaua care luminează când e întuneric".

Alături de alte peste 90 machete a unor clădiri reprezentative din Transilvania, creaţia poate fi admirată în mini parcul Transilvania din Odorheiul Secuiesc.

Fazakas Szabolcs, fondatorul parcului: "Am vrut să se simtă bine turiştii la noi să se simtă atmosfera Crăciunului".

Mini-parcul se întinde pe aproape un hectar şi poate fi vizitat şi cu o locomotivă cu aburi, care poposeşte în dreptul fiecărui obiectiv. A fost deschis anul trecut și a fost vizitat până acum de peste 100 de mii de turişti.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO