Cu lacrimi în ochi, prietenii și admiratorii își iau rămas bun de la regizorul Ducu Darie

×
Codul embed a fost copiat

Trupul neînsuflețit al regizorului Alexandru Darie a fost depus la Teatrul Bulandara.

Ducu Darie, apreciat în lumea întreagă pentru spectacolele inovatoare şi dragostea pentru piesele lui Shakespeare, s-a stins din viaţa miercuri, la numai 60 de ani. Sâmbătă vor avea loc slujbe religioase în Sala Liviu Ciulei.

Ducu Darie s-a întors în locul care i-a fost casa în ultimii 17 ani. La capătul unui culoar de flori umple din nou sala de lumină, de data aceasta, în linişte şi pentru ultima dată.

Marian Ralea, actor: "Am pierdut un mare regizor, un extraordinar prieten şi un duh al teatrului românesc, prea devreme, prea devreme."

Despre amintirile nepreţuite vorbesc acum îndureraţi toţi cei alături de care a lucrat ori l-au întâlnit într-un moment al vieţii.

Cristian Șofron, actor: "Am debutat cu Darie la Oradea, am făcut armată împreună, facultatea împreună, toată tinereţea mea e legată de Ducu Darie, chiar şi carierea mea. Un om extrem de inteligent, care putea să îţi spună atunci când greşeai. Am făcut cu el cele mai frumoase spectacole din cariera mea, mă mândresc cu asta şi o să regret toată viaţa că nu am reuşit şi în ultima perioadă să îl aduc să monteze la teatrul Odeon."

Ştefan Velniciuc, actor: "Îl cunosc de când era mic, de când era student. Eu nu am lucrat cu el, dar am fost întotdeauna aproape de ceea ce a făcut şi l-am apreciat mereu."

Mugur Arvunescu, actor: "Nu mai vorbesc de talentul lui, de cât de cultivat era, de câte spectacole extraordinare a făcut. Am fost prieteni, am scris despre el şi despre lucrurile care ne legau. Un tip extraordinar şi cu un haz şi cu un spirit."

Mihaela Gălățeanu: "Am venit să îi urez drum bun spre lumină, la Dumnezeu! Merită să aibă multă lumină şi acolo sus, cel puţin cât a avut între reflectoare."

Ducu Darie a fost unul dintre regizorii emblematici ai teatrului Lucia Sturză Bulandra, teatrul pe care îl şi conducea din 2002. Ultimul spectacol pus în scenă de el a avut premieră în octombrie 2018. "Coriolanus", o adaptare după Shakespeare, este un tulburător manifest politic.

Ducu Darie, apreciat în lumea întreagă pentru spectacolele inovatoare şi dragostea pentru piesele lui Shakespeare, s-a stins din viaţa miercuri, la numai 60 de ani, răpus de ciroza şi complicaţii pulmonare.

Înmormântarea va avea loc Duminică la Cimitirul Bellu, începând cu ora 13.

 

Sâmbătă și duminică vor avea loc slujbe religioase în Sala Liviu Ciulei de la Teatrul Bulandra, iar înmormântarea va avea loc duminică la Cimitirul Bellu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
ANT dezminte informațiile privind prezența lui
ANT dezminte informațiile privind prezența lui "Ducu" Darie pe vreo listă de transplant

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) a precizat joi că regizorul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic.

"Ducu" Darie, răpus de ciroza hepatică. Adevărul privind prezența pe lista de transplant

Trupul neînsuflețit al regizorului Alexandru Darie, care s-a stins miercuri, la numai 60 de ani, va fi depus vineri la Teatrul Bulandra.

Trupul neînsuflețit al lui Alexandru Darie, depus la Teatrul Bulandra. Când va fi înhumat
Trupul neînsuflețit al lui Alexandru Darie, depus la Teatrul Bulandra. Când va fi înhumat

Regizorul Alexandru "Ducu" Darie, care a murit, miercuri, la Institutul Clinic "Fundeni", la vârsta de 60 de ani, va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu.

Ducu Darie, fiul lui Iurie Darie, a murit la 60 de ani. Creațiile sale legendare
Ducu Darie, fiul lui Iurie Darie, a murit la 60 de ani. Creațiile sale legendare

Este un an cumplit pentru teatrul românesc. Miercuri s-a stins, la numai 60 de ani, regizorul Alexandru Darie, realizatorul multor spectacole de referinţă.

Regizorul Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani
Regizorul Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani

O veste tristă îndoliază lumea teatrului: cunoscutul regizor Alexandru Darie a încetat din viață la numai 60 de ani.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.