Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid: „Din 1 martie, echipe mobile ar putea vaccina cadrele didactice”

12-02-2021 17:18


vaccin

Din 1 martie, echipe mobile ar putea vaccina anti-COVID cadrele didactice, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri, la Antena 3, că profesorii ar putea fi vaccinaţi, cu prioritate, prin echipe mobile, existând posibilitatea ca acţiunea de imunizare urmând să fie pusă în aplicare de la 1 martie, în funcţie şi de calendarul livrărilor de vaccin, transmite News.ro.

„A fost o discuţie pe care am avut-o de mai multe ori cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul de redeschidere a unităţilor de învăţământ, prin care ne doream să creăm această prioritizare suplimentară a personalului din învăţământ, dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie, practic acest scenariu nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere reprogramările”, a declarat Gheorghiţă la Antena 3, întrebat în legătură cu prioritizarea vaccinării cadrelor didactice.

El a adăugat: „Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment este o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile”.

Varianta avansată de coordonatorul campaniei de vaccinare a fost „să se efectueze în primul rând vaccinarea cadrelor didactice care sunt la interfaţa directă cu elevii, a personalului din creşe şi grădiniţe”.

„În acest moment analizăm posibilitatea constituirii unor echipe mobile care să asigure vaccinarea acestor cadre didactice", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că urmează să fie deschise spaţiile în care se va face imunizarea: în sălile de sport sau chiar la nivelul inspectoratelor şcolare. El a precizat că sunt încă analizate aceste variante.

Întrebat când ar putea fi pus în practică acest plan, medicul a dat ca termen data de 1 martie: „Ar fi fezabil acest plan de la 1 martie, să putem pune în aplicare această prioritizare".

Medicul a precizat însă că depinde şi de calendarul livrării dozelor de vaccin.
 

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO