OTV se inchide definitiv.CNA a decis sa retraga licenta de emisie a televiziunii lui Dan Diaconescu

Ultima actualizare: 25-01-2013 00:04

Este pentru a doua oara cand se intimpla asta. Insa acum, motivul invocat de autoritati este neplata unor datorii pe care firma care detine OTV le-a strans, deoarece a incalcat repetat legile audiovizualului.

22 ianuarie 2013 poate sa fie o zi cu ghinion pentru patronul OTV, Dan Diaconescu. Postul sau de televiziune se va inchide definitiv, dupa ce membrii CNA au hotarat cu unanimitate de voturi sa-i retraga licenta.

"Licenta OTV a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului, in anii 2009, 2010, 2011 si 2012".

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul nu depune la Consiliu, in termen de 6 luni de la data aplicarii unei amenzi, dovada achitarii acesteia".

Hotararea fost luata dupa ce societatea care detine licenta televiziunii nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului in ultimii 4 ani. In total, 52 de amenzi neachitate. Este pentru a doua oara cand seful OTV trece prin asemenea emotii.

"Pe 12 septembrie 2002, mi s-a intamplat acelasi lucru. Am senzatia de deja-vu. Este o chestiune politica, e ca si cum Obama ii inchide postul lui Romney", a declarat Dan Diaconescu..

Patronul OTV e hotarat sa actioneze in instanta inca de maine si spune ca va castiga si de aceasta data, pentru ca are o misiune clara: "OTVizarea Romaniei".

Oglinda TV, asa cum s-a numit initial postul de televiziune, are o istorie lunga si zbuciumata. In 2002, la doar un an de la infiintare, acelasi Consiliu National al Audiovizualului decide sa inchida postul pentru 18 luni. La acea vreme, reprezentantii CNA au sanctionat emisiunea "Dan Diaconescu in direct".

Dupa reluarea emisiei, pe 29 mai anul trecut, OTV a scapat ca prin urechile acului de scurtarea licentei de emisie. CNA a vrut sa sanctioneze derapajele in afara campaniei electorale. Televiziunea a fost acuzata ca a facut publicitate Partidului Poporului in perioada alegerilor. Dan Diaconescu a castigat insa procesul si decizia CNA a fost anulata.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO