Circulatia pe Valea Oltului este in continuare inchisa dupa ce marti 2000 de tone de bolovani s-au pravalit de pe versant

Ultima actualizare: 05-12-2015 07:00

Soseaua intre Calimanesti si Brezoi a fost blocata total. Un sofer a fost cat pe ce sa fie prins, cu tot cu masina, sub muntele de pietre.

Un sofer a fost cat pe ce sa fie prins, cu tot cu masina, sub muntele de pietre. In acest moment mai multi alpinisti refac plasa de siguranta rupta de alunecarea de teren. Iar angajatii de la drumuri lucreaza la eliberarea soselei.

Un sofer a fost la un pas de moarte. La doar cateva clipe dupa ce a trecut prin zona respectiva cu masina, au inceput sa se pravaleasca pietre de pe versant. Autoturismul a fost distrus in partea din spate. Un noroc urias a facut ca nimeni sa nu fie ranit.

Imediat dupa incident, 8 utilaje au fost mobilizate la fata locului, sa curete soseaua. Plasa de protectie de pe versant s-a rupt si, in plin trafic, peste 200 de tone de bucati de stanca, spun autoritatile, au acoperit asfaltul.

Abia spre seara, dupa ore in sir de munca, drumarii au reusit sa elibereze un singur sens de mers si i-au lasat pe soferii care asteptau in coloana pe Valea Oltului sa inainteze.

Chiar daca se putea circula alternativ, pe un singur fir, dupa doua ore, autoritatile au decis sa inchida total traficul pe Valea Oltului, din motive de siguranta.

Pana la redeschiderea circulatiei, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale recomanda rute ocolitoare: pe DN 1 spre Brasov, sau pe Drumul National 66 spre Targu Jiu.

Miercuri dimineata, mai multi salvamontisti, impreuna cu administratorii Drumului National 7, vor veni in zona si vor securiza plasele care sustineau pietrele de pe versanti. 

Si in judetul Harghita, Drumul National 13 B, care face legatura intre Gheorghieni si Praid, a fost inchis, dupa ce vantul a pus la pamant mai multi copaci. Va fi redeschis miercuri dimineata, daca nu va mai exista niciun pericol pentru soferi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO