Cine este soldatul român care a murit în urma noului atentat din Kabul


Ultimul update: Joi 05 Septembrie 2019 17:47
Data publicarii: Joi 05 Septembrie 2019 15:59
Categorie: Stiri actuale

Soldatul român care a murit în urma atentatului produs joi dimineață în Kabul este caporalul Cipirian-Ștefan Polschi în vârstă de 38 de ani și tată a doi copii, a anunțat MAPN.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, în Afganistan, este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Redăm mai jos integral mesajul publicat de Ministerul Apărării Naționale:

”Încă un camarad care şi-a dus până la capăt jurământul faţă de ţară - Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi

Ciprian și-a pierdut viața în urma exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în Armata României din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Militarii Armatei României îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmit condoleanțe familiei îndoliate.

În semn de respect şi preţuire a jertfei camaradului nostru mâine, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Dumnezeu să te aibă in pază, camarade!”

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

 

VIDEO cu atentatul de la Kabul. Momentul exploziei surprins de camere
Un militar român a murit în urma noii explozii de la Kabul. Sunt 10 morți și 40 de răniți. VIDEO
FULLSCREEN
Cine este soldatul român care a murit în urma noului atentat din Kabul
  • /

Sursa: Facebook.com

VIDEO PROTVPLUS.RO