Suma fabuloasa pe care ar fi primit-o asasinii retinuti in cazul tentativei de asasinat a lui Mararu

×
Codul embed a fost copiat

Cinci persoane aduse la audieri de procurorii DIICOT Neamt au fost retinute in cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu.

Ei vor fi prezentanti sambata magistratilor Curtii de Apel Bacau cu propunerea de arestare preventiva. Asasinii platiti au fost prinsi in timp ce amplasau o bomba sub masina interlopului pe o strada din Piatra Neamt.

Daca nu interveneau oamenii legii, explozia ar fi facut prapad in tot cartierul, intr-o reglare de conturi fara precedent.

La Piatra Neamt s-au derulat vineri, inainte de ivirea zorilor, scene desprinse parca dintr-un film.

Politistii si procurorii de la crima organizata i-au imobilizat pe cei trei suspecti si au aflat ca fusesera angajati sa il asasineze pe Mararu. Asa ca i-au pus acestuia o bomba.

Citește și
detonator bomba
Cel mai rau scenariu: Ce s-ar fi intamplat daca bomba gasita in Piatra Neamt ar fi explodat
Român în lacrimi, când a primit condamnarea de 13 ani după gratii, în Austria. Îi pare foarte rău că a vrut să se răzbune

In scurt timp, intreg cartierul s-a transformat intr-o fortareata.

Toti civilii au fost evacuati. Locatarii blocului langa care isi parcase Mararu masina au fost treziti cu noaptea in cap de trupele speciale si trimisi de acasa.

Echipati in costume speciale, au intrat in scena genistii din trupele antitero. Unul dintre pirotehnisti a stat minute bune sub autoturismul de teren.

A gasit acolo un dispozitiv artizanal si exploziv de provenienta straina, echivalentul a 5,5 kilograme de trinitrotoluen.

Tensiunea a plutit in aer pana la pranz, cand bomba a fost dezamorsata. Dupa ce au dat-o jos de pe masina si au analizat-o cu atentie, genistii si-au dat seama ca este suficient sa desprinda capsa fara sa mai fie nevoiti sa detoneze dispozitivul.

50.000 de euro ar fi primit asasinii daca si-ar fi dus treaba la bun sfarsit. Procurorii DIICOT, care ii monitorizau inca din decembrie, spun ca membrii gruparii intentionau sa incendieze si doua spatii comerciale, aflate in proprietatea unor apropiati ai familiei Mararu.

Procurorii DIICOT Neamt au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele a cinci persoane aduse la audieri.

Acuzatiile sunt: acte de terorism si tentativa de omor calificat.

Anchetatorii au incercat sa afle de la ei care este provenienta materialului explozibil si care este filiera pe care a ajuns in tara noastra.

Deocamdata se presupune ca bomba a fost asamblata pe teritoriul Romaniei, insa materialul explozibil ar fi fost adus din afara granitelor.

Printre cei adusi la audieri s-a aflat si un fost partener de afaceri al fratilor Mararu, care ar fi comandat atacul.

Si Bogdan Mararu a venit la sediul DIICOT sa dea o scurta declaratie.

De altfel, el a mai fost implicat si ranit la sfarsitul anului 2010 in incidentul armat in urma caruia fratele sau a fost omorat.

Legendele clanului Mararu au devenit publice in urma cu trei ani dupa o violenta reglare de conturi intr-o cafenea din Piatra Neamt. Macelul a declansat o ancheta fara precedent urmata de demiteri la varful Politiei Romane.

In 14 noiembrie 2010, Gheorghita Mararu, un cunoscut camatar si traficant de masini de lux, si fratele sau, Bogdan, vizat de bomba de sub masina, au fost ciuruiti de gloante, in plina zi.

Cafeneaua in care a avut loc atacul arata ca o scena din "Clanul Sicilenilor"-un abator uman. Pereti plini de sange, mese rasturnate, iar pe jos tuburile mai multor cartuse. 3 s-au infipt in inima lui Gheorghita Mararu.

In scurt timp se ajunge si la cel acuzat de crima, dupa cautari la care au participat sute de jandarmi si agenti SRI. Cristian Chilat, zis Falau. Oamenii legii spun ca era un apropiat al gruparii rivale, in fruntea careia se afla Puiu Mironescu, vicecampion european la karate, care incerca sa-i smulga lui Mararu suprematia in oras.

O camera de supraveghere l-a filmat cu 30 de secunde inainte de a-si pune in aplicare planul sinistru. Se indrepta spre local, cu mana la piept, acolo unde isi tinea probabil pistolul.

De-al lungul anilor intre gruparea lui Mironescu si cea a lui Mararu au existat numeroase conflicte, de la batai de strada pina la incendieri de masini.

In 2006, o limuzina de 100.000 de euro a lui Gheorghita Mararu se facea scrum. Vinovat a fost gasit acelasi Cristian Chilat, care a primit trei ani inchisoare. Eliberat conditionat, culmea, pentru buna purtare, a vrut sa se razbune.

In bar l-ar fi omorat si pe Bogdan, fratele lui Gheorgita Mararu, daca acesta nu ar fi avut inspiratia sa foloseasca o masa rasturnata pe post de scut.

A urmat o inmormantare cu fast: fanfara in uniforme rosii, dric tras de doi cai albi si coroane imense de flori, multe in forma de inima. Dar, mai ales, juraminte de razbunare.

Cazul a luat o amploare extraordinara si o echipa de la Bucuresti a plecat la Piatra Neamt.

Lumea a aflat atunci un amanunt surprinzator: vila seful politiei locale, Aurelian Soric, este gard in gard cu cea a interlopilor Mararu. Mai mult, intr-o conferinta de presa, comisarul Soric i-a luat intr-un mod halucinant apararea vecinului Mararu. Amenintat cu demiterea de superiori, Soric a varsat si cateva lacrimi.

Ancheta dezvaluie insa la Piatra Neamt o caracatita uriasa, iar toti sefii de post din judet ii iau apararea comisarului Soric.

A fost cutremur si la varful Ministerului Administratiei si Internelor. Seful Politiei Romane, Petre Toba, si secretarul de stat Dan Fatuloiu si-au pierdut functiile.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali și-a criticat jucătorul la aeroport: "Pe margine mâine! Nu ești vedetă"
Gigi Becali și-a criticat jucătorul la aeroport: "Pe margine mâine! Nu ești vedetă"
Citește și...
Cine este familia Mararu - tinta asasinatelor mafiote la comanda din Piatra Neamt din 2010 si 2013
Cine este familia Mararu - tinta asasinatelor mafiote la comanda din Piatra Neamt din 2010 si 2013

Familia Mararu - implicata in afaceri cu monede de aur vechi, cu masini furate, camata - a fost de-a lungul vremii tinta mai multor atacuri mafiote.

Cel mai rau scenariu: Ce s-ar fi intamplat daca bomba gasita in Piatra Neamt ar fi explodat
Cel mai rau scenariu: Ce s-ar fi intamplat daca bomba gasita in Piatra Neamt ar fi explodat

Echivalentul explozibilului gasit sub masina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuala deflagratie ar fi avut loc pe o suprafata de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare.

Bomba de la Piatra Neamt. Imagini cu momentul in care dispozitivul exploziv este amplasat. VIDEO
Bomba de la Piatra Neamt. Imagini cu momentul in care dispozitivul exploziv este amplasat. VIDEO

Alerta de gradul zero in zona Moldovei, unde rafuielile din lumea interlopa capata proportii incredibile. O fractiune de secunda a lipsit ca un cartier din Piatra Neamt sa fie complet distrus, intr-o reglare de conturi fara precedent.

Recomandări
MApN: Patru aeronave militare au fost ridicate după ce Rusia a atacat Ucraina, în apropierea graniţei cu România
MApN: Patru aeronave militare au fost ridicate după ce Rusia a atacat Ucraina, în apropierea graniţei cu România

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că patru aeronave militare, două F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole şi două F-16 ale Forţelor Aeriene Române, au fost ridicate în noaptea de marţi spre miercuri.

Război între Iran și Israel. Israelienii sunt apărați de Marea Britanie și Statele Unite. Joe Biden: ”Atacul a eșuat”
Război între Iran și Israel. Israelienii sunt apărați de Marea Britanie și Statele Unite. Joe Biden: ”Atacul a eșuat”

„Iranul a comis o mare greșeală și va plăti”, a promis premierul israelian Benjamin Netanyahu după ce țara sa a fost ținta unui atac de amploare.

Raid ucrainean în Marea Neagră: Un comando a mitraliat o platformă petrolieră rusească de lângă Insula Șerpilor
Raid ucrainean în Marea Neagră: Un comando a mitraliat o platformă petrolieră rusească de lângă Insula Șerpilor

Forțele speciale ucrainene au atacat platforma petrolieră Petro Godovaneț din Marea Neagră, pe care Kievul încearcă să o ocupe de la începutul războiului.