Ce se intampla cu noile statii de metrou pe care autoritatile le promit de ani de zile. Magistralele unde nu s-a sapat deloc

Ultimul update: Duminica 29 Ianuarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2017 18:36
Categorie: Actualitate

Metroul din Bucuresti se extinde si spre judetul Ilfov. Promisiunea apare intr-un plan de mobilitate care ar putea fi adoptat luni de Consiliul General al Capitalei.

Pipera, de pilda, va avea doua statii noi de metrou. Alte statii ar trebui sa apara si in Militari, spre A1. Ramane de vazut daca aceste planuri marete vor trece si dincolo de hartie pentru ca deocamdata oficialii nu au fost capabili sa dea in exploatare nici macar ce au terminat de construit. Doua statii din Bucurestii Noi, finalizate, stau nefolosite de o jumatate de an.

Conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila, pana in 2030 metroul bucurestean isi va extinde doua linii. Magistrala 2 din Pipera va avea doua statii, una langa linia de cale ferata, pe strada Petricani si alta la strada Gherghitei, langa autostrada Bucuresti Ploiesti. Si magistrala 3 se extinde de la Preciziei pana la Autostrada A1.

Greu de crezut insa ca Metrorex va reusi sa termine ceva pana in 2030, in conditiile in care nu reuseste sa dea in exploatare ceea ce este deja construit. De exemplu extinderea liniei de metrou M4. Cand au inceput lucrarile, statiile Laminorului si Straulesti aveau termen de finalizare aprilie 2015. Linia a fost terminata anul trecut, dar nu este folosita nici acum.

Statiile au costat statul roman 250 de milioane de euro. Desi sunt gata, trenurile cu calatori nu circula pe aici. Desigur, oficialii gasesc suficiente explicatii. Metrorex sustine ca nu au fost finalizate lucrarile privind detectia si alarmarea la incendiu, ca sa se respecte conditiile de siguranta si confort ale calatorilor.

Nu este singurul exemplu. Locuitorii din Drumul Taberei, cartierul transformat de cativa ani in santier, au aflat saptamana trecuta ca magistrala 5 nu va mai fi deschisa in 2017, ci in 2018 pentru ca Metrorex nu are trenuri la dispozitie. Si continuarea magistralei spre Pantelimon intampina mari probleme. Oficial, lucrarile ar fi trebuit finalizate in 2018. In realitate nu a fost sapat nici macar un metru de galerie.

Iar magistrala 6 de metrou spre Aeroportul din Otopeni nu a fost inceputa si e clar ca nu va fi gata la timp. Urma sa fie terminata pana in 2020 cand Bucurestiul gazduieste patru partide de fotbal din Campionatul European. Iubitorii fotbalului care vor vizita Bucurestiul vor ajunge, cel mai probabil, la mana taximetristilor.

Termenul pentru metroul din Drumul Taberei, amanat patru ani. Metrorex nu are trenuri, din cauza unei licitatii trucate
Termenul pentru metroul din Drumul Taberei, amanat patru ani. Metrorex nu are trenuri, din cauza unei licitatii trucate
VIDEO PROTVPLUS.RO
camera ascunsă
CAMERA ASCUNSĂ. Comerț cu porci în zonele afectate de pestă: ”Nu mai e poliție aici”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit în Dunăre mașina în care era Anca Pop
Furnizarea agentului termic, întreruptă în Capitală. Zonele afectate
A încercat să plece fără a plăti cu cumpărături de 2000 de lei. Ce avea în coș
Descoperire șocantă făcută într-o casă din Brașov cuprinsă de incendiu
Pedeapsa primită de bărbatul care și-a ucis iubita cu sânge rece
avalansa
Avalanșă uriașă produsă în Munții Făgăraș. Tonele de zăpadă au distrus tot în cale
Ce spune CNAIR despre locul în care cântăreața Anca Pop s-a prăbușit cu mașina în Dunăre
Ultimul telefon dat de cântăreața Anca Pop înainte de a se prăbuși cu mașina
Jaf armat la o farmacie din Brăila. Suma cu care a reușit să fugă tâlharul
Ce a pățit o româncă condamnată pentru furt în Italia, după ce a fugit de autorități
Sportivi englezi și un arbitru, la deszăpezit pe aeroport în Timișoara. Reacția lor