Ce meniu de Crăciun au deținuții din România. Anunțul ANP

Ultima actualizare: 24-12-2019 15:34
Ce meniu de Crăciun au deținuții din România. Anunțul ANP

Un număr de 78 de deţinuţi vor beneficia, în perioada 23-29 decembrie, de recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar, pentru perioade cuprinse între 24 de ore şi 10 zile, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Având în vedere preocuparea constantă a administraţiilor locurilor de deţinere pentru promovarea unui climat carceral cât mai apropiat de cel anterior privării de libertate, la nivelul tuturor unităţilor penitenciare se derulează proiecte de activitate specifice Sărbătorilor de iarnă. Acestea includ: activităţi artistico-plastice, moral-religioase, de menţinere a legăturii cu familia şi comunitatea, caritabile şi de voluntariat", se arată într-un comunicat de presă transmis de ANP, citat de News.ro.

De asemenea, arată sursa citată, în zilele considerate festive, hrana alocată persoanelor custodiate este adaptată meniului tradiţional. Astfel, conform prevederilor OMJ nr. 3147/2018 privind aprobarea Normelor de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administraţiei penitenciare, cu ocazia zilelor festive, deţinuţii primesc, complementar normei de bază, un supliment care adaugă un aport de maxim 925 de calorii.

"Meniul festiv de Sărbători poate conţine, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită şi piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perişoare, sarmale cu mămăliguţă, cozonac, gogoşi, prăjituri, produse de patiserie, mere etc. Precizăm faptul că persoanele custodiate sunt alocate la norme de hrană în mod diferenţiat, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale", scrie în comunicat.

Totodată, ANP precizează că, din datele centralizate până în prezent, 78 de persoane private de libertate vor beneficia, în perioada 23-29 decembrie, de recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar, pentru perioade cuprinse între 24 de ore şi 10 zile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO