Ce a pățit un bărbat din Oradea după ce a fost surprins de vecini când tăia porcul în spatele blocului

Ultima actualizare: 10-12-2019 20:00
Porc
ebihoreanul.ro

Un bărbat din Oradea a fost amendat, luni, de polițiști după ce a fost surprins de vecini în timp ce tranşa un porc în spatele blocului, ajutat de mai mulți prieteni.

Revoltaţi de imaginea măcelului derulat în plină zi în faţa garajelor de la demisolul blocului, vecinii au alertat poliția, potrivit eBihoreanul.

Potrivit directorului Poliției Locale Oradea, bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

"Au provocat indignarea vecinilor. Trăim la oraş, nu se poate să tai porcul în faţa blocului. Sincer, nici n-am mai primit astfel de reclamaţii până acum", a declarat Cristian Beltechi.

Bărbatul a cumpărat porcul dintr-o gospodărie din comuna Biharia, unde ar fi trebuit să îl și taie, spun inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Bihor.

"Trebuia să-l taie acolo în curte, nu să vadă toată lumea cum tranşează porcul în oraş sub geamurile vecinilor. De altfel, oamenii au înţeles că au greşit şi au şi băgat porcul tăiat în garaj", a explicat şeful DSVSA Bihor, Remus Moţoc.

De asemenea, inspectorii veterinari au prelevat probe din carnea animalului pentru a o testa pentru trichineloză, însă rezultatele au ieşit negative. 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO