Carolina, eleva de 18 ani care a salvat vietile a trei oameni, a fost condusa pe ultimul drum

×
Codul embed a fost copiat

Este cea mai neagra zi pentru parintii elevei din Arges care a suferit un atac cerebral la scoala si a intrat apoi in coma profunda.

Joi, fata care voia sa devina medic si sa salveze vieti a fost inmormantata.

Cu sufletele sfasiate, familia i-a implinit ultima dorinta. I-a donat organele, iar Carolina traieste de acum prin alti trei oameni. In paralel, inspectoratul scolar a deschis o ancheta, pentru ca atunci cand elevei i s-a facut rau la ore diriginta nu a chemat salvarea si a lasat-o pe adolescenta sa plece la spital cu taxiul.

Toata suflarea din comuna Albesti, din Arges, a venit la inmormantarea Carolinei. Sute de adolescenti cu lacrimi in ochi au impartit flori si au aprins lumanari.

Carolina era o eleva eminenta si voia sa dea la medicina in vara urmatoare. In ziua fatala i s-a facut rau. Un vas de sange i s-a spart in creier. Era constienta, iar profesorii nu si-au dat seama ca este intr-o stare atat de grava. Asa ca nu au sunat dupa ambulanta, ci i-au chemat un taxi care s-o duca la spital. Diriginta fetei nu se considera vinovata cu nimic.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

 

"Eu sunt aici ca sa salvez mintea si nu trupul lor. Au mai fost situatii, ambulanta ajunge la noi in 25 de minute, eu chemat taxiul, am coborat cu ea, nu ma simt vinovata cu nimic", spune Camelia Staruiala, diriginta fetei.

La spital, starea Carolinei s-a degradat brusc, iar fata a fost transportata de urgenta din Curtea de Arges la Pitesti. Era deja in moarte cererala cand a fost adusa in Capitala.

Parintii au sperat nebuneste intr-o minune, dar cateva zile mai tarziu, constienti ca fata respira numai datorita aparatelor, au decis sa le deconecteze si au acceptat sa ii doneze organele.

"Fetita mea a spus: Mami, vreodata daca s-ar intampla ceva, sa donati, mami, tot. Salvam vieti!". O bucatica din Carolina merge acolo, undeva.", a declarat Delia Banateanu, mama fetitei.

 

"Daca pentru ea nu s-a putut face nimic, am fost de acord sa fie salvati altii.", a declarat si Radu Banateanu, fratele fetei.

Trei oameni au primit ficatul si rinichii adolescentei. Printre ei, se afla si tatal unei studente la medicina.

Trei oameni au primit ficatul si rinichii adolescentei. Printre ei, se afla si tatal unei studente la medicina.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
O eleva de 10 din Curtea de Arges va salva vieti dupa moarte.
O eleva de 10 din Curtea de Arges va salva vieti dupa moarte. "Sa donati, mami, tot. Salvam oameni!"

Revoltati si indurerati, parintii unei eleve din Curtea de Arges, care a murit in conditii neclare, au respectat, luni, ultima dorinta a fetei.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.