Capitala se pregătește pentru EURO 2020. Care sunt ultimele noutăți

Dată publicare: 23-04-2021 17:39
Dată actualizare: 27-04-2021 17:05


Mai sunt șapte săptămâni până când începe EURO, primul eveniment de amploare care se organizează în România de când a început criza sanitară.

Meciurile se vor juca în condiții speciale, pe ''Arena Națională'', care are gazon nou. În tribune, vor fi în jur de 13.000 de spectatori, adică un sfert, din totalul locurilor.

Doua săptămâni a durat montarea noului gazon hibrid, adică și natural și sintetic. A fost produs în Italia, conform protocoalelor FIFA, și a fost transportat de la Milano la București în camioane frigorifice, astfel încât să ajungă la noi în stare perfectă.

Nicușor Dan, Primarul Capitalei: "Mai sunt modernizări pe care le-am făcut la Arena Națională, la instalația de nocturnă, la turnicheții cu care intră spectatorii. Este o instalație de afișaj, acel cub de deasupra gazonului, a fost făcută revizia și modernizarea imaginii. Pentru evenmimentul ăsta, alocarea financiară a fost pe măsură, să-i dăm o imagine bună Bucureștiului, undeva la 20 de milioane de lei''.

Tribunele vor fi umplute doar pe sfert, din cauza restricțiilor.

Răzvan Mitroi, FRF: ''Să vedem dacă putem să ridicăm gradual această proporție, să vedem dacă putem să ajungem la 40-45% în ultimul meci, care este un meci foarte important pentru campionat. Este un meci eliminatoriu pentru finală și unde cu siguranță va veni o echipă de top, ori Germania, ori Franța, ori Portugalia''.

Biletele pentru meciuri au fost deja vândute, inclusiv suporterilor străini.

Răzvan Mitroi, FRF: ''În această perioadă ce face UEFA este să regleze numărul de bilete vândute pe numărul de locuri, care evident acum este mai mic și ne așteptăm să se recurgă la o tragere la sorți pentru fiecare meci, astfel încât norocul să decidă cine va intra printre cei 13.000 și cine vă rămâne acasă, dar cu banii returnați''.

Fiecare persoanpă care va intra pe arenă vă fi verificată. Au acces doar cei cu vaccin, test de imunitate sau un test PCR negativ. Vor fi condiții stricte și pentru jucători.

Ștefana Todică, reporter Pro TV: ''Echipele și delegațiile oficiale vor ateriza pe Aeroportul Băneasa, modernizat special pentru EURO, și de acolo vor pleca direct spre hotelurile rezervate cu autocare speciale. În perioada turneului, jucătorii intră într-un program testat de UEFA, practic vor fi ca într-o bulă și nu vor intra în contact cu nimeni, nu vor ieși în oraș, și singurele deplasări sunt pentru antrenamente. Asta ca să nu riște să se îmbolnăvească și să fie anulate meciuri. Jucătorii vor fi testați din patru în patru zile''.

Au fost modernizate și stadioanele pe care se vor antrena echipele. Stadionul Steaua vă fi folosit de echipa Macedoniei de Nord, pe cel de la Arcul de Triumf se va antrena echipa Austriei, iar stadionul din Voluntari va fi folosit de jucătorii Ucrainei. Cel din Giulești nu va fi gata mai repede de luna iunie, dar va rămâne, cel mai probabil, de rezervă.

Duminică ajunge la București și trofeul UEFA EURO 2020, care vă parcurge un traseu prin oraș după care va fi dus la Arena Națională. Evenimentul va fi unul fără spectatori, dar îl puteți urmări pe Pro X, în cadrul unei ediții speciale. Primul meci va fi cel dintre Austria și Macedonia de Nord, pe 13 iunie. Puteți urmări toate partidele în direct la PRO TV.


VIDEO PROTVPLUS.RO