Vicepresedintele BRD va fi cercetat in libertate, in cel mai mare dosar de frauda bancara

Ultima actualizare: 06-11-2012 00:47
BRD

Liderul gruparii de fraudatori bancari, Daniel Ruse, si fostul general DIE, Dragos Diaconescu, au primit mandate de arestare preventiva de 29 de zile, in timp ce Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepresedinte BRD, va fi cercetat in libertate.

Tribunalul Bucuresti a decis arestarea a sase persoane din cele 24 pentru care DIICOT a cerut incarcerarea.

Instanta a mai dispus in cazul a doi dintre inculpati masura interdictiei de a nu parasi tara, iar pentru alti 16 interdictia de a nu parasi localitatea.

Pe de alta parte, un alt lider al gruparii de fraudare a bancilor, Mihai Stan, a fost arestat, sambata, de catre un complet de judecata al Tribunalului Capitalei.

Totodata, Tribunalul Calarasi a emis, sambata, zece mandate de arestare preventiva pe numele altor persoane implicae in obtinere frauduloasa de credite.

Rand pe rand cei 24 de suspecti, printre care Claudiu Cercel Duca si Florin Diaconescu, au fost audiati de judecatori. Dar cum ordonantele de retinere de 24 de ore date de procurori expirasera, cu totii au fost lasati sa plece acasa.

Avocatul lui Cercel insista ca anchetatorii nu au probe impotriva clientului sau acuzat de sprijinirea unui grup infractional si de complicitate la inselaciune

Procurorii l-au adus in fata instantei si pe Mihai Stan, un om de afaceri din Sintesti pentru care se presupune ca ar fi intervenit Cercel Duca la Comisia de credit credit.

Autoritatile sustin ca Florin Diaconescu, fostul general DIE i l-ar fi prezentat lui Duca pe Stan. Din interceptari reiese si ca acelasi personaj avea grija ca Stan sa fie introdus la toti factorii de decizie din retea . Asa ar fi ajuns si la Aurel Sharamet de la Fondul National de Garantare.

Initial, Mihai Stan nu a fost gasit la domiciliu asa ca procurorii l-au dus la instanta abia sambata cu propunere de arestare preventiva .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO