Gardul care a ucis un om la Constanta a fost construit "romaneste"

Ultima actualizare: 01-07-2012 03:50
Un mort si mai multi raniti sub zidul prabusit al ...
Ca-n Romania. Zidul care a omorat un om la Constan...
0104_19_zidprabusit...

Neglijenta si inconstienta celor care au comandat un gard nou la cimitirul din Constanta, au provocat tragedia de joi. Un om a murit si un altul a fost grav ranit dupa ce s-au prabusit peste ei placi imense de beton.

Un mort si mai multi raniti sub zidul prabusit al cimitirului din Constanta

Culmea, proiectul initial a fost bine facut, dar constructorii l-au adaptat. Iar viceprimarul orasului si-a dat avizul. Proiectul a fost realizat in 1994 si a primit aprobarea Inspectoratului de Stat in Constructii. Si totusi cei care au obtinut lucrarea nu au respectat deloc indicatiile. In primul rand au folosit placi supradimensionate extrem de grele. Apoi placile de aproape o tona fiecare au fost prinse intre ele cu niste stalpi metalici. Asta desi proiectantul a cerut ca stalpi de beton si gandit o fundatie de 80 de cm adancime.

Din acte aflam ca cel care a care a receptionat lucrarea facuta prost a fost chiar viceprimarul de atunci al orasului Constanta. Dupa cateva luni omul a murit intr-un accident. Ulterior cimitirul a fost luat prin licitatie de o firma privata.

Deocamdata ancheta nu inainteaza deloc. Politia trebuie sa aduca un expert independent sa faca o evaluare, dupa care probele vor ajunge la procurori. Este greu de spus insa cine o sa faca 15 ani de inchisoare pentru neglijenta in constructii.


Cititi si:

Eroii de la Fukushima: "Vom muri in cateva saptamani"

Arma secreta a lui Hitler. Drogul minune ce transforma soldatii in roboti

Un alt Pamant? Vezi cat de diferit vad rusii Planeta Albastra

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO