Șeriful care a abandonat visul american pentru a-l trăi pe cel românesc


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Luni 28 August 2017 08:00
Categorie: Stiri actuale

După ce şi-a trăit visul american, un român, care a lucrat 10 ani că şerif în Miami, îşi îndeplineşte acum visul românesc.

Cuprins de dorul de casă, a revenit în ţară şi, împreună cu soţia, promovează locuri pitoreşti de pe meleagurile noastre.

Vor astfel să îi convingă pe turişti, inclusiv pe cei de peste Ocean,  că România este fascinantă.

Aşa arată continuarea visului american, pentru doi români care au trăit ani buni în Statele Unite. Au rămas îndrăgostiţi de ţara lor şi s-au întors, chiar dacă viaţa le-a oferit surprize frumoase peste Ocean.

Cosmin a plecat în America în urmă cu 18 ani. S-a stabilit în Miami, unde, vreme de un deceniu, a lucrat că sheriff la Agenţia Federală din oraş.

Cosmin Tănasă: "Am crescut cu Miami Vice şi a fost unul dintre vise ca atunci când voi ajunge în Statele Unite să ajung în Miami şi în Miami să ajung poliţist. Este un lucru cu totul senzaţional să poţi să lucrezi pentru o agenţie federală sau chiar locală."

Cosmin şi soţia lui s-au întors însă în ţară şi au început un proiect de suflet - promovează diverse zone, mai puţin cunoscute, din ţară noastră.

Cosmin Tănasă: "Când eram în State, din când în când, că oricărui emigrant, îţi vine dorul de locurile natale. Am căutat materiale despre Banat şi România în general şi am găsit foarte puţine, mai ales despre Banat. Deci a fost sâmburele proiectului."

Videoclipurile, în care sunt prezentate amplu păduri, peşteri, cascade sau aşezări vechi din Banat, le-au adus celor doi faima pe internet.

Maria Tănasă: "Am împărtăşit din prima clipă această pasiune pentru ţară, pentru valorile naţionale şi pentru dorul de casă. Pentru că într-adevăr avem resurse superbe, atât naturale, cât şi spirituale în zona noastră şi-n toată ţara noastră."

 

Acum, că proiectul se tot dezvoltă, cei doi vor să promoveze şi Transilvania şi, uşor-uşor să aducă în atenţia turiştilor români sau străini   şi alte colţuri mai puţin cunoscute, dar la fel de spectaculoase ale ţării noastre.

VIDEO PROTVPLUS.RO